Desprès de que dimarts de la setmana passada el president, el cap de colla i el cap de grallers dels Castellers d’Andorra assistissin convidats a la primera xerrada informativa per a la creació d’una colla castellera a la Cerdanya (francesa i catalana), ahir dimecres, una vintena dels nostres va assistir al primer assaig d’aquesta formació per a donar un cop de mà.

Quina va ser la nostra sorpresa que, a mesura que s’anava apropant l’hora de començar aquest taller/assaig vèiem que no parava d’arribar gent. Així doncs, fins a unes 120 persones es van aplegar al pavelló de Llívia per a realitzar aquest primer contacte amb els castells.

Va ser una gran experiència que ens va recordar aquell primer assaig al Parc Central d’Andorra la Vella de la nostra colla. La il·lusió, les ganes d’aprendre, l’entusiasme de la gent,… quelcom que no es pot descriure amb paraules.

Dimecres vinent tornen als assajos. De moment seguiran fent un assaig a la setmana, fins que la colla es consolidi una mica, surti un equip tècnic i una junta directiva temporal que pugui prendre decisions de quan, on i com assajar,… I, fins aleshores, els nostres estarem allí amb ells, ajudant-los a arrencar, perquè sabem el que costa, no fa massa que ho varem fer nosaltres.

Així doncs, convidem a tota la gent de la Cerdanya, tant la francesa com les dues catalanes a que, si volen provar això dels castells, s’animin i s’apropin al pavelló de Llívia el proper dimecres a partir de les 20.30.

També donar les gràcies als membres d’altres colles pel cop de mà que ens donaren ahir al taller/assaig, sense ells ens hagués costat molt més organitzar-ho tot! No les nombro, que segur que em deixo alguna i no voldria, però varen ser membres de 5 o 6 colles diferents!

Enhorabona per la iniciativa cerdans! Us desitgem des d’aquí el millor i molts èxits que, de ven segur que arribaran amb les ganes que vam veure i viure ahir. Ens veiem aviat!

 

Fotos: Juli Peña i Xavier Martínez