Skip to Content

Category Archives: Noticies

Nova tècnica per les temporades 2019-2020

Ahir a la tarda, en Assemblea General Extraordinària, els Castellers d’Andorra vam escollir nova tècnica per a les dues properes temporades.

Enguany acaba el mandat de l’actual tècnica de la colla, la qual no renova càrrec. Així doncs, i com marquen els estatuts de la colla, fa unes setmanes es va obrir la fase d’acceptació de propostes d’equips tècnics. En aquesta, es va presentar una candidatura, la de l’Andreu Ferrer, actual cap de grallers de la colla.

Aquesta candidatura va ser votada per majoria en l’Assemblea Extraordinària celebrada ahir al hall del Prat del Roure i estarà estructurada de la següent manera

– Cap de Colla: Andreu Ferrer
– Segon cap de colla: Toni Juncosa

– Cap de troncs: Raül Domínguez
– Cap de pinyes: Toni Juncosa
– Cap de canalla: Núria Erola

Pel que fa a l’equip de grallers, la propera temporada estarà dirigit per Roc Pelegrina, un jove graller de la colla que ha acceptat aquest repte.

Desitgem molta sort a aquest nou equip.

 

Fotos: Regina Pujol i Pablo Casado

0 0 Continue Reading →

Taller a la UdA

Aquest divendres hem tornat, per segon any consecutiu, a la Universitat d’Andorra a fer-hi un taller als seus alumnes i professors en el marc de la Festa de la Universitat.

Amb un públic un xic tímid d’entrada i que s’ha anat animant, primer hem començat amb una petita xerrada tècnica per explicar què són els castells, quina és la seva nomenclatura, les posicions dins una pinya, tronc i pom, i els castells que fa la nostra colla així com una mica de la nostra història.

Desprès de la xerrada, arriba la pràctica, on hem mostrat algunes construccions bàsiques i els alumnes han pogut practicar-les i sentir-se castellers per un dia.

Donar les gràcies a la Universitat per donar-nos l’oportunitat de mostrar el món castellers als universitaris del país. Recordeu que assagem dimarts i divendres de 19.30 a 20.30 escola i de 20.30 a 22.00 assaig general. Us hi esperem!!

 

Fotos: Emili Salas

0 0 Continue Reading →

Primer assaig dels… Castellers de la Cerdanya?

Desprès de que dimarts de la setmana passada el president, el cap de colla i el cap de grallers dels Castellers d’Andorra assistissin convidats a la primera xerrada informativa per a la creació d’una colla castellera a la Cerdanya (francesa i catalana), ahir dimecres, una vintena dels nostres va assistir al primer assaig d’aquesta formació per a donar un cop de mà.

Quina va ser la nostra sorpresa que, a mesura que s’anava apropant l’hora de començar aquest taller/assaig vèiem que no parava d’arribar gent. Així doncs, fins a unes 120 persones es van aplegar al pavelló de Llívia per a realitzar aquest primer contacte amb els castells.

Va ser una gran experiència que ens va recordar aquell primer assaig al Parc Central d’Andorra la Vella de la nostra colla. La il·lusió, les ganes d’aprendre, l’entusiasme de la gent,… quelcom que no es pot descriure amb paraules.

Dimecres vinent tornen als assajos. De moment seguiran fent un assaig a la setmana, fins que la colla es consolidi una mica, surti un equip tècnic i una junta directiva temporal que pugui prendre decisions de quan, on i com assajar,… I, fins aleshores, els nostres estarem allí amb ells, ajudant-los a arrencar, perquè sabem el que costa, no fa massa que ho varem fer nosaltres.

Així doncs, convidem a tota la gent de la Cerdanya, tant la francesa com les dues catalanes a que, si volen provar això dels castells, s’animin i s’apropin al pavelló de Llívia el proper dimecres a partir de les 20.30.

També donar les gràcies als membres d’altres colles pel cop de mà que ens donaren ahir al taller/assaig, sense ells ens hagués costat molt més organitzar-ho tot! No les nombro, que segur que em deixo alguna i no voldria, però varen ser membres de 5 o 6 colles diferents!

Enhorabona per la iniciativa cerdans! Us desitgem des d’aquí el millor i molts èxits que, de ven segur que arribaran amb les ganes que vam veure i viure ahir. Ens veiem aviat!

 

Fotos: Juli Peña i Xavier Martínez

0 0 Continue Reading →

12h d’Esport Contra el Càncer

No hi ha res més maco que la solidaritat, i avui que es celebraven les 12h d’esport contra el càncer, els Castellers d’Andorra teníem cita obligada. Organitzat per ASSANDCA i patrocinat per Vallbanc, ens hem tornat a reunir una bona colla d’entitats a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella.

A l’igual que la passada edició, el bon temps i una bona colla d’activitats celebrades per tot el Principat han fet que l’afluència de gent no fos massa elevada. No obstant això, els nostres han pogut xalar de valent en aquest taller.

A més, i amb la col·laboració de totes les entitats participants, hem fet un gran llaç de color lila al mig del camp de futbol mentre un dron en filmava i feia fotos des de l’aire.

També hem pogut fer un parell de pilar de 4, ajudats pels amics del Zumba Serradells a la pinya.

Agrair als organitzadors l’haver tornat a comptar amb nosaltres i esperem poder-ho tornar a repetir.

Aquí us deixem un recull de fotos del taller.

 

Fotos: Cristina jodar i Sara Andreu

0 0 Continue Reading →

Primer campionat de futbolí CdA

Ahir divendres, i per celebrar la inauguració del Mundial de Futbol que s’està celebrant a Rússia, els Castellers d’Andorra vam celebrar el primer campionat de futbolí CdA al bar El Trèvol.

Desprès d’un sorteig de parelles de tots els inscrits al torneig (per allò d’afavorir la cohesió de grup), aquestes es van organitzar en un quadre eliminatori en dues categories, adults i nens. En la categoria de nens s’han format 4 parelles que han fet dues semifinals + la final, guanyada per la parella formada per Marc Coca i Leyre Florentín.

Pel que fa al torneig dels adults, i per a que siguin 16 parelles, s’han incorporat al torneig les 4 parelles de nens. A primera ronda s’han evitat que els nens s’enfrontessin altre cop entre ells fent així que juguessin contra adults. En aquest apartat d’adults, els guanyadors han estat Oscar Alonso i Laura Grau.

Enhorabona als guanyadors!

Esperem ven aviat poder celebrar un altre campionat de futbolí, que ha estat molt divertit i emocionant.

 

Fotos: Xavier Martínez, Nancy Bouzas i Pablo Casado

0 0 Continue Reading →

Taller al Col·legi Públic Mossèn Albert Vives

Ahir dilluns una representació dels Castellers d’Andorra es van desplaçar fins a La Seu d’Urgell per a realitzar una de les coses que més ens agrada, un taller casteller. En aquesta ocasió va ser als alumnes de p4 “els castellers” del col·legi públic Mossèn Albert Vives.

Com ja va sent habitual en els tallers, i desprès d’entrar a l’aula fent un pilaret de dos (el que va captivar als menuts), vam fer una breu introducció al món casteller, una mica d’història (on i quan van néixer els castells), la indumentària castellera (faixa, mocador, casc, pantaló i els colors de les camises) i els vam posar un vídeo preparat pel nostre equip d’audiovisuals. També vam fer una demostració del que seria un pom de dalt, en aquest cas amb canalla nostra més gran, però pel fet de veure-ho suficient 😉

Finalitzada la part més teòrica i visual del taller, vam passar a la part més divertida, fer que la canalla fos castellera per un dia, on van xalar de valent!

Vam voler acabar el taller amb un pilar de 3 dedicat a aquest públic tant especial i la professora el va concloure amb un petit esmorzar per a tots.

Agrair la oportunitat de poder fer aquest taller a l’escola i a la mestra de posar-li el nom d’aquesta activitat a la classe.

Ens veiem a assaig!

 

Fotos: CdA

0 0 Continue Reading →

Comença la temporada 2018 amb l’assemblea ordinaria

Encara que ja fa 3 setmanes que s’assaja els dimarts, els Castellers d’Andorra no donem el tret de sortida a la temporada fins la celebració de l’assemblea general ordinària que es celebra cada inici de temporada.

Ahir doncs, en assemblea, i com ja és habitual, es van explicar els números a nivell econòmic de la passada temporada i la previsió per la propera, les quotes de soci, es va mostrar el calendari per la present temporada i es van ratificar els càrrecs tant de junta com de tècnica.

A nivell de calendari, els nostres faran enguany 11 actuacions a casa (La Seu la contem com casa nostra) i 7 o 8 actuacions fora de casa, a part d’algunes aparicions com ara la inauguració dels Specials Olympics. Amb la colla més important que s’actuarà aquest 2018 serà Minyons de Terrassa, colla de gama extra i que probablement vinguin a fer algun castell de 9 pisos a Ordino el 14 de Juliol. I com actuació més important per la seva repercussió internacional, serà la II Trobada Internacional de Colles Castelleres que es celebrarà a Tarragona el 6 d’octubre, en la que participaran, a part dels nostres, els Castellers of London, Castellers de Paris, Xiquets de Copenhaguen i la Colla Castellera de Madrid. També s’actuarà 2 cops amb els nostres padrins de Tarragona, els Xiquets del Serrallo, les dues al mes de setembre; primer rebrem la seva visita l’1 per l’Aplec de la Sardana i els tornarem la visita el 29 per la Diada Blava.

A nivell junta la colla queda de la següent manera:
– President: Juli Peña
– Vicepresidents: Joan Pau Casado i Marta Vidal
– Tresorera: Marta Vidal
– Secretaria: Laura Zamora
– Vocals: Anna Frases, Manoli Perpiñan, Montse Diviu, Josep Maria Emeric, Nancy Bouzas i Núria Erola

A nivell tècnic la colla queda de la següent manera:
– Cap de colla: Xavier Martínez
– Segon cap de colla i cap de troncs: Carles Cornellà
– Cap de pinyes: Domingo Ramirez
– Cap de canalla: Laura Grau
– Segon cap de canalla: Roc Duran
– Equip de tronc: Daniel Marquez, Guillem Kallis i Neus Vila
– Equip de pinyes: Gerard Marsal, Daniel Marquez, Alexey Gomez i Nancy Bouzas
– Equip de canalla: Blanca Batista, Bruna Torredà, Llum Juncosa i Manel Alonso

Com a objectius marcats per la tècnica, estan el seguir treballant amb la gama de 6, recuperar els castells perduts la temporada passada com ara el 3 de 6 per sota i descarregar el 3 de 7 i 4 de 7. Un dels altres objectius de la present temporada és intentar portar més gent a la colla i millorar l’assistència tant a assajos com a diades per poder aconseguir els objectius marcats.

0 0 Continue Reading →

XVIIè Torneig casteller de futbol sala

Els Castellers d’Andorra, i per segon any consecutiu, hem tingut representació aquest cap de setmana passat en el XVIIè torneig casteller de futbol sala que s’ha celebrat a Sabadell organitzat per la colla de la ciutat, els Castellers de Sabadell.

Un total de 48 colles han participat en el torneig. Ha estat l’any que més colles hi han participat i la que més castellers ha mobilitzat (amb més de 1800 castellers presents a la ciutat). I s’han celebrat més de 100 partits en els dos dies de torneig. Tot un repte organitzatiu que els saballuts han superat amb molt bona nota.

Els guanyadors d’aquesta edició han estat la Colla Vella de Xiquets de Valls, guanyant en la final als Castellers de Berga. I en tercer lloc han quedat els Castellers de Gràcia, guanyant en la final de consolació als Castellers de Vilafranca, que han estat els quarts dels torneig.

Pel que fa als nostres, hem aconseguit millorar els resultats de la passada edició classificant-nos entre la 29è i la 30è posició (degut a la pluja no s’ha pogut jugar el darrer partit). Ha estat determinant el fet de classificar-nos segons de grup en la fase prèvia, ja que aquest fet ens assegurava quedar entre els 32 primers.

Aquests han estat els nostres resultats:

Fase de grups – Grup D – Primer partit
– Andorra: 0
– Terrassa: 7

Fase de grups – Grup D – Segon partit
– Andorra: 5
– Figueres: 1

Setzens de final – 1C
– Vilafranca: 15
– Andorra: 0

Del 17 al 32
– Terrassa: 6
– Andorra: 1

Del 25 al 32
– Cerdanyola: 6
– Andorra: 2

Del 29 al 32
– Andorra: 2
– El Prat: 1

0 0 Continue Reading →

Taller al Territori Specials

Dissabte, els nostres van fer un taller molt Special a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella, en el Territori Special, que es celebrava aquest cap de setmana entre La Seu d’Urgell i Andorra la Vella.

En aquest, primer vam fer un pilar de 4 per saludar a tots els atletes i públic assistent a les proves d’atletisme. I desprès vam anar al “village” situat a l’entrada de l’Estadi on vam poder realitzar un petit taller amb aquests atletes tant especials. Amb un speaker de luxe que anava explicant el que anàvem fent (gràcies Lluís!) vam realitzar una petita demostració d’un pom en un 3, vam tancar un 3d5 amb la col·laboració d’aquests grans atletes i vam fer alguns pilars de 3 amb alguns voluntaris i gent del públic.

Els petits de la colla també van poder gaudir de les altres activitats que es feien al village, com futbol, cúrling o basquet.

Ha estat una gran experiència i un gran plaer per a nosaltres i esperem que també per la gent que hi ha participat.

Us deixem algunes fotos d’aquest taller.

 

Fotos: Cristina Jodar

0 0 Continue Reading →

Taller als alumnes de la Universitat d’Andorra

Aquest divendres passat els nostres feren un taller d’iniciació als castells als alumnes de la Universitat d’Andorra en el marc de la Festa de la Universitat, un taller que ens va agradar i va agradar molt.

Com en tot taller, primer vam començar amb una petita xerrada tècnica per explicar què són els castells, quina és la seva nomenclatura, les posicions dins una pinya, tronc i pom, i els castells que fa la nostra colla així com una mica de la nostra història.

Desprès de la xerrada, arriba la pràctica, on els nostres van mostra algunes construccions bàsiques i els alumnes van poder practicar-les i sentir-se castellers per un dia.

Donar les gràcies a la Universitat per donar-nos l’oportunitat de mostrar el món castellers als universitaris del país. Recordeu que assagem dimarts i divendres de 19.30 a 20.30 escola i de 20.30 a 22.00 assaig general. Us hi esperem!!

 

Fotos: Universitat d’Andorra

0 0 Continue Reading →