Els castellers d’Andorra, us presentem un viatge diferent, us obrim les portes a viatjar amb nosaltres al món casteller.
Els castells, originaris del Camp de Tarragona, han arribat a Andorra, i ha ofert a alguns la possibilitat de conèixer un nou món i realitzar un somni, i a altres, recuperar una afició que ja tenien .
També, hi ha qui no ho coneixia, i aquells a qui, fent d’acompanyants, se’ls ha despertat una passió.
Aquestes diverses motivacions, i moltes més, fan i faran que tots junts ens apleguem per formar part d’una colla castellera, que sempre serà oberta a qui vulgui.
On cada dia serà bo per, créixer, aprendre, somiar, patir i riure...
On podrem caure i tornar-nos a aixecar, i on per sobre de tot, compartirem la bona companyia i les ganes de fer castells.

La crida

Tres persones amb ganes de fer castells, per internet i les xarxes socials, es van animar a muntar la colla.

Pocs mesos després, i per veure fins a quin punt podria interessar a la gent, es convocà “la crida”, una reunió per informar a tothom que hi pogués estar interessat.

Va ser un dimarts, 17 de juny de 2014, i ja es van apuntar a la colla unes 25 persones.

Primeres passes

Animats per l’èxit de la reunió, es van posar tots d’acord per fer un primer assaig ben aviat.

Així, un dijous, 26 de juny, al Parc Central d’Andorra la Vella, van fer la primera trobada, ja per començar a explicar a tothom, què i com són els castells, i a posar-los en pràctica.

Al Parc Central, s’hi van fer varis assajos, fins que el fred i la foscor, ens va fer començar a buscar un lloc millor per assajar.

Fundació de la colla

El 16 de setembre, va néixer oficialment la Colla Castellera d’Andorra,  quan vam realitzar l’assemblea fundacional, on es van aprovar els estatuts i la junta.

També vam escollir tots junts, després d’algunes votacions, el nom i el color de la camisa.

El nom que va guanyar, va ser el de “Castellers d’Andorra”, per davant de  Menairons, Cabirols, Tamarros o Esmolets. El color de la camisa triat, va ser el burdeus.

S’anuncia la inscripció de la Colla a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, com a colla en formació.

El local d’assaig

Trobar un local amb prou alçada, i cèntric al país, per que sigui més fàcil arribar a tothom, no és fàcil.

Finalment, aconseguim que el Govern ens deixi el Gimnàs de l’Escola Andorrana de Santa Coloma per poder assajar dos cops a la setmana.

Així, el dia 23 de setembre, podem fer el primer assaig sota cobert, just abans del cap de setmana on els Castellers d’Andorra farem la primera aparició pública.

El fet de poder assajar sota cobert suposa un gran avanç per l’evolució de la colla.

Primera actuació

Amb camisa blanca, per no tenir encara les camises burdeus definitives, fem la primera aparició pública a la plaça de les Fontetes de la Massana, el 27 de setembre.

Descarreguem dos pilars de 4 simultanis. Aquell dia quedarà com un gran record per a tots els Castellers d’Andorra, ja que fem els primers castells de tots els que estan per venir.

Sempre endavant

Després d’aquestes primeres aparicions, en van venir més.A la Fira d’Andorra hi vam ser els tres dies, fent l’assaig de divendres allí, i assajos públics i tallers dissabte i diumenge.

El 15 de novembre, després de molts assajos, el Cap de Colla va creure que ja estavem preparats per a intentar el primer castell, més enllà del pilar de quatre i a la Casa Pairal d’Andorra la Vella, vam descarregar el primer 4 de 6.

Després d’aquest primer castell, hem anat fent més aparicions i actuacions, sempre endavant!!