Skip to Content

About: Castellers d'Andorra

Recent Posts by Castellers d'Andorra

Diversitat Cultural

En la darrera crònica, ens felicitàvem d’haver pogut fer el pilar de 4, i ens preguntàvem si seriem capaços de fer un castell en la següent. No ha pogut ser… no hem pogut fer cap castell i ens hem hagut de conformar amb un pilar de 4 . Tot i tenir un pom, i un tronc, no s’ha pogut assajar com cal. No s’ha pogut fer cap prova neta de 5, per manca de gent a l’assaig. Tampoc no hem tingut prou gent a pinya per formar ni un únic cordó. A vegades, quan hem coincidit amb altres colles, això no ens ha impedit de fer els nostres castells, però avui estàvem sols, i no podíem comptar amb la gent del públic per prendre responsabilitats tècniques que només aquells que ho assagen poden assumir.

Malgrat tot, ha sigut una bonica diada, on hem gaudit del ja tradicional cercavila. A plaça hem pogut fer dos pilars de 3, un d’ells caminant, i on hem estrenat a plaça a canalla.

El pilar de quatre ha sigut impecable, amb algun lleu tremolor que no l’ha posat en risc en cap moment. L’enxaneta, després de fer l’aleta, ha ensenyat una pancarta on hi sortia el nostre lema d’aquest any ! #hemtornat

Estrenar una nova camisa, noves cares enfaixant-se amb nosaltres, algú assumint noves responsabilitats en les estructures dels nostres castells, sempre és motiu de molt de goig. Vol dir que malgrat també tenim moltes baixes, podem seguir creixent, i per això ens hi hem d’esforçar molt tots ! Hem de trobar en els nostres amics i coneguts, tots aquells castellers que encara no saben que ho són, perquè vinguin a la colla !

Que avui no haguem pogut continuar la progressió esperada, no treu que a la propera ens puguem recuperar !

Molts gràcies a totes i tots !

0 0 Continue Reading →

Assaig al Parc Central

Tornem als nostres orígens. Aprofitant el bon temps, els dimarts mirarem de fer l’assaig al parc central. Com quan es va començar. Així tindrem la oportunitat de engrescar nova gent per fer créixer la nostra família.

Au! Va! Apuntat al FemPinya!

0 0 Continue Reading →

Fira del Bestiar 2022 – Ordino

Primera actuació de la temporada. A consistit en dos P3 i un P4, però amb molt d’orgull !!

Degut a baixes d’última hora, ens va caldre divendres, buscar un nou pilar que no havíem provat encara. Ja a l’assaig, i malgrat uns primers dubtes, es va veure clar que la canalla de la que disposaven, es podien entendre perfectament. L’enxaneta ja ha fet uns quants pilars amb solvència, però per la terça era el primer. Després d’uns primers dubtes divendres, ella mateixa es va convèncer de que era perfectament possible.

A plaça teníem tres cordons nostres, però hem pogut arreplegar un munt de gent del públic, i hem lligat una pinya que feia goig.

Segur que fent el pilar, tots els que hi éreu, heu notat com els grallers ens havien d’aguantar el trino de l’aleta una mica més del normal. En fer la motxilla, l’enxaneta ha patinat una mica, o ho ha fet veure per donar emoció ! El cap de colla li ha dit de tirar avall, per repetir-lo sense problemes, però ella, o no l’ha sentit, o no ha volgut fer-ho, i ho ha tornat a intentar sense fallar aquest cop. La terça s’ha mantingut molt serena en tot moment, i el segon, amb la cara de patir que sempre posa, l’ha parat perfectament.

Molts gràcies a totes i tots !

0 0 Continue Reading →

Bones festes!!!

0 0 Continue Reading →

Suspenem assajos

Degut a la evolució de la pandèmia que estem patint a Andorra, la junta directiva i tècnica em decidit suspendre els assajos. Però no guardeu massa els estris, eh? Que em breu tornem!

0 0 Continue Reading →

Candidatura d’Andorra al Mundial d’esquí 2027

Aquest any ens podrem estrenar en fer castells amb el pilar que farem a la Farga Rossell amb motiu de la candidatura d’Andorra al Mundial d’esquí. Us esperem a tots el proper dimecres, 24 de novembre de 2021 a les 19h30.

0 0 Continue Reading →

Ara si!!! Comencem aquest divendres!!!

Confirmar-vos que aquest divendres comencem els assajos !!!

Despres de l’endarreriment per causes alienes a nosaltres ja tenim el vist-i-plau (i conveni) d’Ensenyament.

Ens han fet saber algunes condicions:

  • Han polit el parquet i l’han deixat com nou. Anem amb compte quan posem i traiem el terra atenuat.
  • Hi ha una mampara / cortina divisòria nova, que ens han dit que no la toquem. Respectem-la, si molestes ja demanariem que la pleguessin.
  • Malgrat que ja no feiem pitipausa, els qui no aguantin i vulguin fumar, hauran d’anar fora de l’escola, el pati petit del costat no es pot fer servir.

Divendres mes!! Preparats? Nervis? Faixa apunt?…. Andorra tremola que tornem!!!!!!

0 0 Continue Reading →

Assajos demorats

Ens comuniquen des del Ministeri d’Ensenyament que encara no podem accedir al gimnàs del col·legi.

Ànims!! Només es una petita demora.

Us informarem el mes aviat possible de quan podem començar els assajos.

Força i castells!

0 0 Continue Reading →

Tornem els Castellers d’Andorra

Per fi!!!

El gran dia a arribat!

A partir del proper dimecres, dia 20 d’Octubre, els Castellers tornarem a fer assaig al gimnàs de l’Escola Andorrana de Santa Coloma.

Els dies d’assaig han canviat però. Ara assajarem els dimecres de 19:30 a 22:00 i els divendres de 19:45 a 23:00.

T’ho perdràs?

0 0 Continue Reading →

Bateig de la Colla Castellera de Cerdanya

Qualsevol diada té el seu encant, però assistir al bateig d’una colla i més sent els seus padrins és senzillament fantàstic! Ahir, els Castellers d’Andorra ens convertíem en padrins, ahir els nostres fillols, la Colla Castellera de Cerdanya van fer el seu bateig d’avant el mon casteller.

Juntament amb els altres padrins dels de la Cerdanya, els Castellers de Berga, ahir la plaça Major d’Alp va ser testimoni d’aquesta tant especial diada.

Iniciàvem diada amb un bonic pilar de 4 aixecat per sota, castell maco i sempre agradable de veure. Sent els tercers a plaça, en ronda de castells em descarregat la nostra tripleta tradicional. Així doncs, a primera ronda hem portat a plaça el 3 de 6 amb agulla, castell maco, bé de mides i que no ha patit en cap moment. A segona ronda el 4 de 6, també descarregat sense problemes però que s’ha hagut de treballar més degut a que dues rengles s’han entrat deixant el quadrat en un rectangle. I en tercera ronda hem descarregat el 3 de 6, pot ser el més treballat dels tres, sobretot a nivell de terces. Per acomiadar-nos, un pilar de 4.

Els nostres fillols s’han batejat de la millor manera possible, obrint plaça amb un bonic pilar de 4, seguit per tres bonics castells, un 3 de 6, un 4 de 6 amb agulla i un 4 de 6. Per acabar la seva diada, un bonic pilar de 4.

I els altres padrins, els de Berga, han firmat una bona diada descarregant un 3 de 7 a primera ronda, un 4 de 6 amb agulla en segona, un 4 de 7 en tercera i, en ronda de pilars, un bonic pilar de 5.

Acabada la diada, un gran sopar de germanor amb les tres colles i festa fins a altes hores del matí.

Dia espectacular que de ven segur recordarem sempre.

 

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers de Berga: pd4, 3d7, 4d6a, 4d7, pd5
– Colla Castellera de Cerdanya: pd4, 3d6, 4d6a, 4d6, pd4
– Castellers d’Andorra: pd4ps, 3d6a, 4d6, 3d6, pd4

 

Fotos: Gloria Llarden

0 0 Continue Reading →

 

Recent Comments by Castellers d'Andorra

    No comments by Castellers d'Andorra