Skip to Content

About: Castellers d'Andorra

Recent Posts by Castellers d'Andorra

IV Aniversari del Bateig

Aquest cap de setmana hem celebrat que fa 4 anys els Castellers d’Andorra ens batejàvem com a colla.

En un gran dia assolellat i en la mateixa plaça que ha viscut sempre aquesta diada (excepte el passat per obres), la plaça de la Rotonda, ens varem reunir en aquesta ocasió amb els Bordegassos de Vilanova.

Els nostres obrien plaça amb un altre pilar de 4 aixecat per sota i caminant-lo fins al centre de la plaça. Castell plàstic i maco que agrada molt al públic. A primera ronda portàvem el castell tècnicament més complex de la diada, el 3 de 6 amb agulla, castell que es va descarregar sense problemes. A segona ronda, portàvem el que va ser un mal de cap la temporada passada, el 3 de 6. Castell treballat a l’estirar-se en excés la rengla, però que es va poder defensar i descarregar. I a tercera ronda, els nostres portaven el castell més fàcil tècnicament, però més complicat d’assajar bé pel volum de gent que requereix, el 4 de 6. No obstant això, el castell es va poder descarregar sense problemes. En ronda de pilars els nostres descarregaven dos bonics pilars de 4. Abans de la ronda de pilars, però, es va fer un castell de germanor, un bonic 4 de 6 que no va patir en cap moment.

Pel que fa als nostres convidats, els Bordegassos van descarregar un pilar de 4 caminant, un 4 de 6 amb agulla, un 3 de 7, un 4 de 7, i en ronda de pilars un pilar de 5 primer i dos pilars de 4 desprès.

Al vespre, sopar de germanor i festa conjunta.

Propera parada la diada dels Fallers pel mon.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4ps cam, 3d6a, 3d6, 4d6, 2xpd4
– Bordegassos de Vilanova: pd4 cam, 4d6a, 3d7, 4d7, p5, 2xpd4

 

Fotos: Cristina Jodar

0 0 Continue Reading →

IV Diada de la Neu

Si divendres estrenàvem temporada a la BMB, dissabte completàvem el cap de setmana al Pla de la Caubella a l’estació d’esquí de Pal on hem celebrat la IV Diada de la Neu ven acompanyats pels Xicots de Vilafranca.

Desprès de passar unes setmanes de calor, arriba aquesta diada i amb ella el mal temps. Neu i temperatures baixes han estat la tònica del dia, la qual cosa ha fet que els caps de colla decidissin reduir la diada a pilars d’entrada, una ronda de castells i pilars de sortida.

Així doncs, els nostres han fet uns uns bonics pilars de 4 de salutació i de comiat i com a castell han portat un bonic 3 de 6, castell que ha conservat molt bé les mides en tot moment, però que ha estat d’execució lenta si ho comparem amb els assajos.

I pel que fa als nostres convidats, aquests han fet també un pilar de 4 d’entrada i sortida i un 4 de 6 com a castell en primera i única ronda.

Al vespre, havent sopat, una bona representació de la nostra colla s’ha retrobat a l’allotjament dels Xicots de Vilafranca, i la festa s’ha prolongat fins altes hores de la matinada.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4, 3d6, pd4
– Xicots de Vilafranca: pd4, 4d6, pd4

 

Fotos: Cristina Jodar

0 0 Continue Reading →

Diada del Basquet

Aquest divendres hem estrenat temporada castellera, i què millor manera que fer-ho junt amb el nostre equip de basquet i davant la seva (la nostra) afició.

Ja s’ha convertit en un clàssic, ja és la quarta vegada que anem a un partit del MoraBanc Andorra a actuar a la mitja part. Aquest cop ha estat en el partit MoraBanc vs València.

Per seguir mostrant diferents estructures al públic de la bombonera, hem volgut portar una altra construcció diferent a la pista. En aquesta ocasió hem volgut fer quelcom diferent perquè enguany celebrem 5 anys.

Així doncs, hem decidit portar un castell vistós i maco, un pilar aixecat per sota que desprès l’hem fet caminar fins al cercle central on l’hem girat 360º per saludar a tot el públic i l’hem descarregat com un pilar per sota.

Castell diferent i maco que ha agradat al nombrós públic assistent.

Moltes gràcies MoraBanc per convidar-nos un altre cop, un plaer actuar a la BMB

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4ps+cam

 

Fotos: Cristina Jodar i Martin Imatge

0 0 Continue Reading →

18è Intercasteller de futbol sala

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Berga el 18è Intercasteller de futbol sala. 48 colles y més de 1600 castellers (entre aficionats i jugadors) han pres part en un torneig ja clàssic entre el mon casteller i que cada any es celebra en una localitat diferent. I per tercer any consecutiu, els nostres hi han pres part.

Enguany, la colla guanyadora del torneig ha estat, i per segon any consecutiu, la Colla Vella de Xiquets de Valls, que han guanyat en la final a Minyons de Terrassa per 3 – 0. En tercer lloc han quedat els Castellers de Vilafranca, que han guanyat en la final de consolació als Moixiganguers d’Igualada per 3 – 1.

Pel que fa als nostres, tot i haver millorat el joc col·lectiu, no han pogut millorar la classificació de l’any passat. El fet de no poder guanyar cap partit en la fase de grups (grup complicat) i mala sort de cara a porteria (8 pals i 3 gols en pròpia porta), han estat el que més ha passat factura als nostres.

Aquests han estat els nostres resultats:

Fase de grups – Grup N – Primer partit
– Barcelona: 4
– Andorra: 0

Fase de grups – Grup N – Segon partit
– Cerdanyola: 6
– Andorra: 3

Del 33 al 48 – grup C
– Castellar: 4
– Andorra: 2

Del 41 al 48 – grup D
– El Prat: 6
– Andorra: 4

Fase final, 47è – 48è
– Joves de Valls: 1
– Andorra: 2

Fotos: Pablo Casado

0 0 Continue Reading →

Els CdA celebren l’Assemblea General Ordinaria

Aquest dilluns hem celebrat la nostra Assemble General Ordinària en la que s’han decidit temes importants per la colla.

En l’ordre del dia, a part del calendari de la temporada 2019 i ratificar l’equip tècnic escollit en Assemblea Extraordinària el desembre passat, s’han presentat les esmenes pertinents als nous estatus de la colla i s’ha votat el que, a partir de la data, serà la nova Junta Directiva de la colla.

La nova cúpula directiva és força continuïsta i queda de la següent manera:

– Àrea Presidència / RR.PP. > Juli Peña
– Àrea Econòmica / Administrativa > Marta Vidal
– Àrea Comunicació > Joan Pau Casado
– Àrea Castellera > Anna Frases
– Àrea Social > Manuela Perpiñan
– Botiga / Síndic de greuges > Daniel Márquez

Des d’aquí els desitgem molts encerts en aquesta nova legislatura.

També es va presentar el que serà el logo del nostre 5è aniversari que celebrarem amb activitats durant tos aquest any.

Fotos: Castellers d’Andorra

0 0 Continue Reading →

Taller a la EAAV

Comencem temporada i què millor que fer-ho amb tallers a les escoles. En aquest cas hem pogut mostrar què són els castells als alumnes de primer cicle de primera ensenyança de l’Escola Andorrana d’Andorra la Vella. Sí, l’escola que, molt amablement, ens cedeix el seu gimnàs cada dimarts i divendres per a poder assajar.

Ha estat un taller molt especial per a nosaltres, ja que fer-ho al “nostre local d’assaig” sempre agrada i et sents com a casa.

Fins a vuit dels nostres han participat en el taller per als nens, els quals, després d’explicar-los què són els castells, i amb l’ajud d’alguns dels nostres menuts castellers també alumnes de l’escola, han fet alguna prova de pom de dalt, i després, tots els que ho han volgut, han provat de pujar a un pilar. Molts han volgut inclús repetir. Tindrem nous castellers?

Fotos: Castellers d’Andorra

0 0 Continue Reading →

I Jornada de Tecnificació Castellera

Aquest dissabte hem celebrat a La Massana la I Jornada de Tecnificació Castellera.

Aquesta jornada ha estat pensada per a colles castelleres de jove creació com la nostra, i hi han participat membres de les tècniques de la Colla Castellera Malfargats de Pallars, dels Castellers de la Cerdanya i nosaltres com a colla amfitriona.

Com a ponents, uns de luxe, de grans colles castelleres. Marcel·lí Ferrer (ex-Cap de Colla dels Bordegassos de Vilanova) que ha portat els tallers de “Lideratge i Gestió de Grups” i “Troncs”, en Tomàs Pont (ex-Cap de Pinyes de Minyons de Terrassa) que ha portat el “Taller de Pinyes”, i Albert Roca, ex-Cap de Canalla dels Margeners de Guissona, que ha portat el “Taller de Canalla”.

Després de la benvinguda per part del nostre President, en Juli Penya, i durant gairebé 5 hores, els 25 participants han estat atents a les diferents conferències i tallers realitzats i on, a part d’escoltar les exposicions dels ponents, han pogut preguntar, intervenir, i intercanviar opinions.

Tots han estat molt interessants i tothom ha estat molt satisfet de l’experiència, si hem de fer cas als comentaris que els participants han realitzat durant el dinar de germanor realitzat en haver acabat els tallers. Durant aquest dinar, on també hi han assistit els ponents, hem pogut fer algunes consultes de darrera hora, i intercanviar experiències entre les diferents colles. No es descarta repetir l’experiència en properes ocasions.

Fotos: Andreu Ferrer

0 0 Continue Reading →

Els CdA amb la lluita contra el càncer i la Marató de TV3

Avui, dia en que es celebra la Marató de TV3, que enguany està dedicada a la lluita contra el càncer, els nostres hi han volgut ser presents.

Convidats per l’Associació Ball en Línia Principat d’Andorra (BELA), els nostres han realitzat un vano de 4 (1 pilar de 4 i 2 pilars de 3 simultanis) a la plaça del Poble d’Andorra la Vella. Ha estat un acte molt especial i emotiu per a nosaltres donat que fa poc un dels nostres, l’Edu, ens deixava degut a aquesta malaltia.

Tant mateix, s’ha pogut comprar #laTassaViatgera. Els beneficis de la venda aniran íntegrament per a la Marató de TV3 i ASSANCA.

Història:

Per què la venda d’una tassa?

El nostre company Edu era una persona que viatjava força per feina i, allà on anava, portava la tassa de la colla i es feia una foto amb la tassa i el hastag #laTassaViatgera que desprès penjava a les xarxes socials.

En record a ell, s’ha volgut fer una nova edició de la tassa castellera i els guanys de la venda d’aquesta estaran destinats a ASSANCA i la Marató de TV3.

Punts de venda:
– L’Alternativa
– Llibreria la Puça
– Carnisseria Belio
– Establiments Garrallà
– Punt de Trobada
– La botiga dels Castellers d’Andorra

 

Fotos: Cris Jodar

0 0 Continue Reading →

Nova tècnica per les temporades 2019-2020

Ahir a la tarda, en Assemblea General Extraordinària, els Castellers d’Andorra vam escollir nova tècnica per a les dues properes temporades.

Enguany acaba el mandat de l’actual tècnica de la colla, la qual no renova càrrec. Així doncs, i com marquen els estatuts de la colla, fa unes setmanes es va obrir la fase d’acceptació de propostes d’equips tècnics. En aquesta, es va presentar una candidatura, la de l’Andreu Ferrer, actual cap de grallers de la colla.

Aquesta candidatura va ser votada per majoria en l’Assemblea Extraordinària celebrada ahir al hall del Prat del Roure i estarà estructurada de la següent manera

– Cap de Colla: Andreu Ferrer
– Segon cap de colla: Toni Juncosa

– Cap de troncs: Raül Domínguez
– Cap de pinyes: Toni Juncosa
– Cap de canalla: Núria Erola

Pel que fa a l’equip de grallers, la propera temporada estarà dirigit per Roc Pelegrina, un jove graller de la colla que ha acceptat aquest repte.

Desitgem molta sort a aquest nou equip.

 

Fotos: Regina Pujol i Pablo Casado

0 0 Continue Reading →

IV Diada del Castellers d’Andorra

Avui, la colla celebrava la darrera diada de la temporada, i què millor manera que celebrant la que ja és la IV Diada dels Castellers d’Andorra. Per als nostres, aquesta es una diada assenyalada en el calendari, és una diada de màxims, i així ha estat ja que s’ha firmat la millor diada de la temporada, amb uns castells macos, parats i que no han patit en cap moment fent una diada plàcida per als nostres.

En aquesta ocasió hem tingut uns grans companys de plaça, els Minyons de l’Arboç, els Minyons de Santa Cristina i Xiquets de Vila-seca, amb els que hem pogut compartir aquest dia tan especial per a nosaltres.

La diada començava amb un petit cercavila pel carrer principal de Sant Julià de Lòria, parròquia que acollia per segon any consecutiu la nostra diada, des de la plaça Major fins a la plaça de la Germandat, lloc de l’actuació.

A l’entrada a plaça, la nostra canalla ha fet un pilar de 4 folrat, pilar que s’està convertint en una tradició entre la nostra canalla en aquesta diada.

La diada començava amb una mica de retràs degut a que una de les colles convidades ha trigat en arribar, però aquesta s’ha fet amena ja que les collen han anat per feina.

Castellerament parlant, la diada començava amb els tradicionals pilars d’entrada, on els nostres han fet dos pilars de 4 simultanis. A primera ronda hem descarregat un bonic 3 de 6 amb agulla, un dels millors de la temporada. A segona ronda, tornàvem a portar a plaça un dels castells més grans de la colla, el 5 de 6, castell que s’ha hagut de desmuntar al desquadrar-se la torre. Acte seguit, els nostres hi tornaven, podent descarregar-lo aquest cop sense problemes, sent el tercer de la temporada. I a tercera ronda tornàvem a portar a plaça el 4 de 6 amb el pilar, castell maco, parat i que no ha patit en cap moment. Ja per acomiadar-nos del públic assistent, dos pilars de 4 aixecats per sota simultanis i pilars de 3 de canalla.

Pel que fa a les colles convidades, els de Vila-seca han descarregat un pilar de 4 d’entrada, un 2 de 6 a primera ronda, un 3 de 6 a segona, un 4 de 6 a tercera, un pilar de 5 en ronda de pilars i 2 pilars de 4 d’acomiadament. Els Minyons de l’Arboç han descarregat un pilar de 4 d’entrada, un 3 de 6 a primera ronda, un 4 de 6 a segona, un 3 de 6 amb agulla en tercera i un pilar de 4 d’acomiadament. I els Minyons de Santa Cristina han descarregat 2 pilars de 4 d’entrada, un 3 de 6 a primera ronda, han hagut de desmuntar per dos cops un 3 de 6 amb agulla a segona, ronda que han completat amb un 4 de 6, i a tercera ronda tornaven amb el 3 de 6 amb agulla, castell que aquest cop sí, aconseguien descarregar. Ja en ronda de pilars, han descarregat un pilar de 5, un pilar de 4 i un pilar de 4 aixecat per sota.

Per acabar un gran dia, un dinar de germanor entre les quatre colles.

Amb aquesta, acabem temporada castellera, però els actes de la colla continuen. Dimarts “assaig” d’acomiadament on hi haurà jocs, alegria i bon rotllo. I el proper dissabte el sopar de gala.

No us perdeu aquest final de temporada, ens ho passarem d’allò més bé!

Enhorabona colla per aquesta gran temporada. Ens veiem dimarts per acomiadar-la.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4f canalla, 2xpd4, 3d6a, 5d6(id), 5d6, 4d6a, 2xpd4ps
– Xiquets de Vila-seca: pd4, 2d6, 3d6, 4d6, pd5, 2xpd4
– Minyons de l’Arboç: pd4, 3d6, 4d6, 3d6a, pd4
– Minyons de Santa Cristina: 2xpd4, 3d6, 3d6a(id), 3d6a(id), 4d6, 3d6a, pd5, pd4

 

Fotos: Cristina Jodar i Mònica Lusilla

0 0 Continue Reading →

 

Recent Comments by Castellers d'Andorra

    No comments by Castellers d'Andorra