Aquest cap de setmana, acompanyats per Minyons de Terrassa i la Colla Castellera Jove de Barcelona, hem celebrat al Principat la Diada dels Pirineus, una diada que, per les colles convidades, serà la més important de la temporada a casa.

El cap de setmana començava d’hora pels nostres voluntaris, preparant una botifarrada de germanor i acomodant als nostres convidats en hotels d’Encamp. Acabada la botifarrada, i desprès de reposar una mica el dinar, ens dirigíem a la plaça de les Fontetes de La Massana on hem celebrat la diada castellera.

Amb unes 500 camises a plaça entre les tres colles, teníem l’esperança que Minyons ens fes “plaça de 9”, però unes baixes de tronc han fet que no fos possible en aquesta ocasió. Des de la colla seguirem treballant per a poder-ho fer realitat en futures diades.

A nivell de castells, les tres colles obrien plaça amb dos pilars de 4 simultanis per colla per saludar a les més de 200 persones que es van reunir per veure la diada. A primera ronda, els nostres portaven un castell encara inèdit aquesta temporada, el 4 de 6 amb agulla. Un castell maco, parat i que s’ha descarregat amb solvència. A segona ronda em portat un castell ja molt treballat enguany, el 3 de 6, que també s’ha descarregat amb molta solvència. I en tercera ronda, portàvem un altre castell molt treballat, el 3 de 6 amb agulla, castell que tampoc ha patit en cap moment i que també s’ha descarregat sense problemes. Ja en ronda de pilars, els nostres han descarregat un pilar de 4 i un pilar de 4 aixecat per sota de forma simultània. Una gran diada dels nostres.

Pels que fa als nostres convidats, els Minyons de Terrassa portaven a plaça, descartats els castells de 9, castells de la gama de 8 i alta de 7. Així doncs, han descarregat sense problemes un 3 de 8, un 2 de 7 i un 9 de 7 en ronda de castells. I en ronda de pilars, un pilar de 6 y 3 pilars de 4. I la Jove de Barcelona ha descarregat sense problemes el 5d7, 4d7a i 7d7. Ja en ronda de pilars, han provat un vano de 5 aixecat per sota, però el pilar de 5, quan estava apunt de ser carregat, els hi ha caigut.

Acabada la diada, temps per a un passeig, sopar de germanor i festa.

L’endemà, hem pujat tots a Gran Valira on hem pogut gaudir de la natura.

Un cap de setmana intens, però que ens deixa grans records per tots. Ara seguirem treballant de cara a la propera diada, la darrera abans de la parada estiuenca, la Festa Major d’Andorra la Vella. Ens veiem a assaig!

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: 2pd4, 4d6a, 3d6, 3d6a, pd4, pd4ps
– Minyons de Terrassa: 2pd4, 3d8, 2d7, 9d7, pd6, 3pd4
– Jove de Barcelona: 2pd4, 5d7, 4d7a, 7d7, vano 5 ps (c)

 

Fotos: Cris Jodar i Silvia Iscla