Ahir començava la Festa Major de la capital del Principat, i què millor manera que amb una diada castellera! Així doncs, sota un sol de justícia, els nostres s’aplegaren com cada any, a la plaça de La Rotonda, acompanyats aquest cop pels Castellers de la Vila de Gràcia.

Tot i les vacances estiuenques, vam reunir més de 90 camises a plaça per ensenyar al nostre públic què sabem fer. No obstant, tot i tenir molt treballats els castells que presentàvem ahir a plaça, un d’ells, el darrer, va fer llenya desprès de la carregada.

Així doncs, els nostres obrien plaça amb un pilar de 4, pilar en el que estrenàvem terça de pilar amb molt bon resultat. En ronda de castells, començarem amb un treballat 3 de 6 amb agulla, seguit d’un 4 de 6 i, a tercera ronda el 3 de 6, que quedava només en carregat quan aquest es trencava a nivell de terços. Donat que no van haver-hi ferits més que els cops típics d’una caiguda, l’actuació va continuar i la vam acabar amb un pilar de 4 per acomiadar-nos del públic assistent.

Pel que fa als nostres convidats, els de la Vila de Gràcia obrien plaça amb un pilar de 4, seguit d’uns bonics 2 de 6, 4 de 7 i 3 de 7. Ja en ronda de pilars, s’acomiadaven del públic andorrà amb 2 pilars de 4.

Acabada l’actuació, gaudirem d’un més que merescut berenar tot fent canvi d’impressions i tertúlies varies.

Agrair l’ajuda a pinya d’amics i familiars, així com dels castellers cerdans que es van apropar al Principat. Agrair també a Vila de Gràcia pel seu ajut a pinyes.

Ara comencem vacances, ben merescudes. Ens retrobarem als assajos el 21 d’agost per a poder preparar una altra diada a casa, la festa major de La Seu.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4,3d6a,4d6,3d6(c),pd4
– Castellers de la Vila de Gràcia: pd4,2d6,4d7,3d7,2pd4

 

Fotos: Cris Jodar