Comencem la segona part de la temporada de la millor manera possible, actuant a casa en la festa major de La Seu d’Urgell i descarregant tots els castells. Aquest cop, acompanyats dels Castellers de Santpedor, em tornat actuar a la plaça dels Oms, lloc privilegiat per una actuació castellera.

Així doncs, en un dia força tapat però sense pluja, hem pogut ensenyar al públic urgellenc una mostra del que sabem fer. Els nostres han obert plaça amb un pilar de dol en record de l’Oriol Grèbol, casteller dels Marrecs Salt (un dels nostres padrins), afincat a la Cerdanya i membre (cap de canalla) de la recent colla creada en aquestes comarques catalanes i franceses. Un moment sempre emotiu per una gran persona.

Acabada la ronda de pilars d’entrada, començàvem rondes de castells. A primera ronda descarregàrem un bonic 3 de 6 amb pilar, a segona un obert 4 de 6 però que no va partir en cap moment, i a tercera ronda vam haver de desmuntar un 3 de 6 que es va tancar molt entre plena i buida quan ja teníem dosos col·locats. No obstant, desprès del castell de Santpedor, tornàrem a repetir-lo aconseguint descarregar-lo. Ja en ronda de pilars, els nostres van poder descarregar 2 pilars de 4 simultanis.

Pel que far als nostres companys de plaça, els de Santpedor obrien plaça amb un pilar de 4, seguit en ronda de castells d’un bonic 2 de 6 i d’un 3 de 6 amb pilar. A tercera ronda, també van haver de desmuntar el 3 de 6, però que aconseguirem descarregar en el següent intent. Ja per acabar, en ronda de pilars, un altre pilar de 4 de comiat.

Agrair l’ajuda a pinyes dels castellers de Santpedor i dels nostres amics de la Cerdanya.

Propera cita, l’Aplec de la Sardana el proper cap de setmana, amb un dels nostres padrins, els Xiquets del Serrallo de Tarragona.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4, 3d6a, 4d6, 3d6(id), 3d6, 2pd4
– Castellers de Santpedor: pd4, 2d6, 3d6a, 3d6 (id), 3d6, pd4ps

 

Fotos: Cris Jodar