Aquest cap de setmana hem estrenat temporada, i ho hem fet per partida doble en una doble actuació, dissabte la Diada de la Neu i diumenge el partit del Morabanc. En aquestes, hem viscut la cara i la creu dels castells, ja que en la diada de dissabte vam patir una caiguda en un dels nostres millors castells, però diumenge el castell a la mitja part del Morabanc vs UCAM Múrcia ens ha quedat de postal.

Dissabte, en la Diada de la Neu celebrada al pla de la Caubella de Pal, acompanyats dels Castellers de Caldes, els nostres es disposaven a obrir temporada en un dia fred i nevós. La diada començava amb uns minuts de retard degut a una evacuació en helicòpter d’algun ferit a pistes, incident que va causar força curiositat. Un cop enlairat l’helicòpter, començarem la diada amb pilars de 4 d’entrada. A primera ronda de castells, els nostres provarien un 3 de 6, però degut a una indecisió de la canalla es va haver de desmuntar. Aquest mateix castell, amb uns canvis en el pom, es tornaria a provar en la següent ronda. Va ser un castell treballat ja que degut al fred i la neu els dosos es van tancar en excés i a l’enxaneta li va costar passar. Per acabar la diada, ja que degut al mal temps els caps de colla van decidir només fer dues rondes, els nostres van decidir provar un dels nostres millors castells i que tant bons resultats ens va donar la temporada passada (14 descarregats), el 2 de 6. Però en aquesta ocasió no es va aconseguir descarregar ja que el castell va caure abans de que la nostra enxaneta pogués ni coronar-lo. I així, sense poder fer els pilars de sortida per la intensa nevada, la diada acabava per nosaltres.

Pel que fa als nostres companys de plaça, els Castellers de Caldes obriren plaça amb un pilar de 4, a primera ronda de castells descarregaven un 4 de 6 i a segona, i darrera ronda, un 3 de 6 amb agulla.

Desprès del mal sabor de boca de dissabte, el diumenge els nostres s’han desplaçat a la Bombonera per gaudir de la victòria del nostre equip envers l’UCAM Múrcia i on, a la mitja part, han pogut descarregar un bonic 3 de 6. No obstant, i degut a una canalla algo nerviosa per la caiguda del dia anterior, hi ha hagut un petit ensurt quan a la dosos que anava oberta se li ha relliscat un peu en el moment de col·locar-lo, un ensurt que no anat a més i desprès han treballat molt bé. En aquest castell ens han acompanyat alguns companys de Caldes i la penya tricolor, als quals volem agrair l’ajuda en la pinya.

Ara a seguir treballant, així que ens veiem a l’assaig.

Resum de la jornada de dissabte (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4, 3d6(id), 3d6, 2d6(i)
– Castellers de Caldes: pd4, 4d6, 3d6a

 

Fotos: Cristina Jodar, Mónica Lusilla