Avui, desprès de tres temporades senceres, els Castellers d’Andorra celebràvem la nostra III Diada i així donàvem per acabada una temporada intensa, en la que hem pogut portar a plaça bons i grans castells.

En aquesta ocasió, i acompanyats pels Sagals d’Osona, actuàvem al costat del Parc del Prat Gran, a Sant Julià de Lòria, on es celebrava la Fira del Vi. Parròquia on tot just és el segon cop que hi actuem, i esperem repetir-hi en la propera temporada.

En un gran final de temporada (la setmana passada es carregava per primer cop el 3 de 7), la colla portava un repertori de castells ambiciós, pot ser no tot el desitjat (s’hagut de descartar el 3 de 7 degut a un canvi forçat a nivell de quarts que no ha donat temps a assajar en condicions), però sí una diada que igualava la nostra millor diada, feta aquesta mateixa temporada per l’aniversari del nostre bateig.

L’actuació, però, començava amb un pilar de dol en memòria d’un casteller dels nostres convidats. Una noticia dolenta, ja que era una persona d’aquelles que fan colla. No obstant, Sagals ha volgut recordar-lo fent una bona diada.

Desprès dels pilars de dol per part de les dues colles, s’han fet pilars de 4 per obrir plaça. Així, Sagals ha descarregat un pilar de 4 i els nostres 3 de simultanis.

Ja en ronda de castells, obríem plaça amb un espectacular 5 de 6, dels millors que ha fet la colla en la seva curta història; una mica estirat de la part de la torre, però que els nostres han sabut treballar sense problemes. A segona ronda el castell que ha estat el nostre buc insígnia durant tota la temporada, el 2 de 6. No ha estat de les torres més maques de la temporada ja que ha estat força lent, però s’ha descarregat sense problemes. I per acabar ronda de castells, s’ha descarregat un altre 4 de 6 amb pilar. Ha estat el castell més treballat, sobretot a nivell de terços, però que també s’ha descarregat sense problemes. Ja en ronda de pilars, els nostres tornaven a portar a plaça el, fins la setmana passada, millor castell, el pilar de 5. Un pilar preciós, que no ha patit en cap moment, segurament el millor fet per la colla fins ara. I per acomiadar-se del públic assistent, tornàvem a descarregar 3 pilars de 4 simultanis.

Pel que fa als nostres convidats, Salgals obria plaça amb un pilar de 4. En ronda de castells descarregaven un espectacular 3 de 7 a primera ronda, un 4 de 6 a segona i un 3 de 6 amb pilar en tercera, castells que no han tingut cap tipus de problema. Ja per acabar la diada i en ronda de pilars, descarregaven un altre pilar de 4.

Acabada l’actuació, pica-pica de germanor ofert pel Comú de Sant Julià.

Moltes gràcies Sagals per la visita, esperem tornar a compartir plaça amb vosaltres la propera temporada. Als nostres, ens veiem la propera setmana per acabar bé la temporada amb un gran sopar de gala.

Gràcies a tots per aquesta gran temporada!

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: Pd4 (dol), 3 Pd4, 5d6, 2d6, 4d6a, Pd5, 3 Pd4
– Sagals d’Osona: Pd4 (dol), Pd4 , 3d7, 4d6, 3d6a, Pd4

 

Fotos: Cristina Jodar, Silvia Iscla, Vanessa Silva