En un dia trist per al mon casteller, en el que aquest matí ens hem assabentat de la tràgica mort d’un company de la colla dels Castellers de Gavà mentre desmuntaven la xarxa de seguretat dels Xiquets dels Serrallo, hem fet la primera diada de la temporada, la diada del Palau de Gel a Canillo.

En un dia gris, no sols per la tràgica noticia, sinó també pel cel, que ha deixat caure uns quants flocs de neu, els nostres començaven la jornada ven d’hora per preparar el recinte del Pere Caus pel dinar de germanor que hem compartit amb la colla de Manresa, els Tirallogues de Manresa.

Desprès de l’àpat, i sota una feble nevada que anava i tornava amb més o menys força, ens dirigíem a l’entrada del Palau de Gel de Canillo on hem realitzat l’actuació.

Obríem plaça les dues colles alhora, fent pilars de dol en honor i memòria del casteller de Gavà Jordi Calatayud Sanchis. Des d’aquí volem traslladar el més sentit pesam a la família i amics.

Els nostres han començat amb bon ritme la temporada, ja que a primera ronda descarregaven una bonica torre de 6, castell molt treballat la temporada passada i que en aquesta va pel mateix camí. A segona ronda hem descarregat un altre castell que la passada temporada va donar-nos molt bons resultats, un castell de la gama mitja dels sis pisos, el 3 de 6 amb agulla. I ja a tercera ronda, els nostres tornaven amb la estructura de tres, però en aquesta ocasió sense l’agulla. Ja per acabar la diada, ens acomiadàvem de plaça fent dos pilars de 4.

Pel que fa als nostres companys de plaça, els Tirallongues descarregaven a primera ronda el 3 de 6, a segona ronda el 4 de 6 amb agulla i a tercera ronda el 4 de 6. En ronda de pilars, han descarregat un bonic pilar de 5.

Acabada la diada, una estona de piscina o patinatge sobre gel al Palau per entrar en calor.

Donar les gràcies al Palau de Gel pel tracte rebut que, com ja és habitual en ells, ha estat formidable.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4, 2d6, 3d6a, 3d6, pd4, pd4
– Tirallogues de Manresa: pd4, 3d6, 4d6a, 4d6, pd5

 

Fotos: Cristina Jodar i Xavier Sabat