Aquest cap de setmana els Castellers d’Andorra hem tornat la visita que varen fer-nos aquest hivern passat els Vailets de l’Empordà i hem viatjat fins a terres Gironines per participar en la Diada de les festes de la Verge del Carme a la platja d’Empuriabrava. Ha estat un cap de setmana de castells, però també de platja, en la que els més petits (i no tant petits) de la colla han xalat d’allò més amb els inflables, la sorra i el mar.

A nivell casteller, dissabte els Vailets i els nostres vam anar a rebre la Verge a la que van dedicar-li un p4 cada una de les colles. A més, també vam voler dedicar-li un pilar de germanor. Acte seguit ens vam dirigir a la platja d’Empuriabrava on, juntament amb Castellers de l’Alt Maresme vam celebrar la diada.

En aquesta diada hem volgut començar a treballar per castells més ambiciosos. En aquest sentit, i desprès d’obrir plaça amb un p4, hem descarregat amb força solvència 2 castells de sis pesats en els que alguns dels nostres segons habituals pujaven un pis i es posaven de terços. Així, un 3d6 i un 3d6a pesats eren els dos primers castells de la jornada. I per acabar-la un castell que ja comença a ser habitual en nosaltres, la torre de 6. Per acabar la diada, un p4 de cloenda.

Pel que fa als amfitrions, els Vailets de l’Empordà obrien plaça amb un p4+p4ps, seguits a primera ronda per un 3d6a, a segona un 4d6a i per acabar un 2d6. Finalitzaven l’actuació amb un pd5. I l’altra colla convidada, els Castellers de l’Alt Maresme, també obrien plaça amb un p4+p4ps, seguits d’un 4d7 a primera ronda. Desprès van haver de desmuntar en dos ocasions un 5d6 i tancaven actuació amb un 2d6 i un pd5 d’acomiadament.

En acabar els pilars, les tres colles vam fer un 3d6 de germanor en el que cada colla tenia una rengla, els dosos eren nostres, l’acotxador dels Maduixots i l’enxaneta de Vailets.

Acabat els castells, tocava reposar forces amb un sopar de germanor al costat de la platja, festa i xerinola. L’endemà diumenge, matí de platja, dinar i cap Andorra!

Resum de la diada (per ordre a plaça):
– Vailets de l’Empordà: pd4+pd4ps, 3d6a, 4d6a, 2d6, pd5 i 3d6 de germanor
– Castellers de l’Alt Maresme: pd4+pd4ps, 4d7, id5d6, id5d6, 2d6, pd5 i 3d6 de germanor
– Castellers d’Andorra: pd4, 3d6, 3d6a, 2d6 i Pd4

Propera parada, Diada del Palau de Gel el 30/07

 

Fotos: Cristina Jodar i Sheila Hardie