Aquest dissabte hem celebrat a La Massana la I Jornada de Tecnificació Castellera.

Aquesta jornada ha estat pensada per a colles castelleres de jove creació com la nostra, i hi han participat membres de les tècniques de la Colla Castellera Malfargats de Pallars, dels Castellers de la Cerdanya i nosaltres com a colla amfitriona.

Com a ponents, uns de luxe, de grans colles castelleres. Marcel·lí Ferrer (ex-Cap de Colla dels Bordegassos de Vilanova) que ha portat els tallers de “Lideratge i Gestió de Grups” i “Troncs”, en Tomàs Pont (ex-Cap de Pinyes de Minyons de Terrassa) que ha portat el “Taller de Pinyes”, i Albert Roca, ex-Cap de Canalla dels Margeners de Guissona, que ha portat el “Taller de Canalla”.

Després de la benvinguda per part del nostre President, en Juli Penya, i durant gairebé 5 hores, els 25 participants han estat atents a les diferents conferències i tallers realitzats i on, a part d’escoltar les exposicions dels ponents, han pogut preguntar, intervenir, i intercanviar opinions.

Tots han estat molt interessants i tothom ha estat molt satisfet de l’experiència, si hem de fer cas als comentaris que els participants han realitzat durant el dinar de germanor realitzat en haver acabat els tallers. Durant aquest dinar, on també hi han assistit els ponents, hem pogut fer algunes consultes de darrera hora, i intercanviar experiències entre les diferents colles. No es descarta repetir l’experiència en properes ocasions.

Fotos: Andreu Ferrer