Aquest dissabte es celebrava el 30è Aplec de la sardana a la plaça dels Arínsols d’Encamp, i per tercer any consecutiu, els Castellers d’Andorra acompanyaven als sardanistes amb una actuació prèvia. En aquesta ocasió ens acompanyava a plaça una gran colla, una colla especial, una colla d’aquelles que aporten il·lusió (i mai millor dit), una colla formada per persones amb diverses discapacitats, els Castellers de la Il·lusió. Ha estat per nosaltres un autèntic plaer poder compartir plaça amb ells.

Castellerament parlant, l’estiu ha passat factura als nostres. Amb moltes baixes a tronc i pinya, no s’han pogut fer castells més enllà de la gama de 5. De fet, el millor castell de la jornada ha estat el pilar de 4 per sota que s’ha vist en ronda de pilars. Abans, però, els nostres obrien plaça amb un pilar de 4 fet, en primera ronda, el castell més gran de la gama de 5, el 2 de 5. A segona ronda, els nostres descarregaven el 3 de 5 i a tercera, un altre castell de la gama de 5, el 4 de 5. Per acabar, i ja en ronda de pilars, un altre pilar de 4 i el ja mencionat pilar de 4 per sota.

Acabada l’actuació, l’agrupació sardanística ha fet obsequi d’un record de la diada a les dues colles participants i el nostre cap de colla ha fet entrega d’un mocador de la colla al cap de colla de la colla convidada.

Amb una foto de família s’ha acabat la jornada castellera i ha arribat el moment del dinar organitzat per l’aplec sardanista. Moment en el que he pogut seguir conversant amb els integrants de la nostra colla convidada.

Dimarts tornem als assajos, però recordeu que aquesta setmana divendres, dia de Meritxell, no hi ha assaig.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4, 2d5, 3d5, 4d5, pd4, pd4ps
– Castellers de la Il·lusió: pd4, 2x2d5(id), pd4f(id), 3d5(acotxaneta), 2xpd3, pd3(id)

 

Fotos: Pere Campos