Ahir uns quants castellers d’Andorra ens vam desplaçar a l’escola La Valira per a realitzar un taller. Aquí ens esperaven uns 100 nens que han pogut escoltar les explicacions dels nostres així com participat en el taller.

Com a cada taller, per començar hem fet una petita explicació de què son els castells, quina és la nostra vestimenta en les actuacions i assajos i la nomenclatura que s’utilitza. Acabada la teoria, hem explicat, mitjançant una petita demostració, com es puja i com es munta una pinya. Seguidament ens hem posat a practicar amb ells.

Mentre els més atrevits s’enfilaven i aprenien les passes per pujar, hem sortit al pati amb la resta del grup a esperar que acabessin i hem jugat al stop casteller per a que aprenguessin quines posicions hi ha als castells i el nombre de castellers per pis.

Un cop han acabat, hem muntat una pinya de tres amb els nens i nenes, on hem col·locat segons, també nens. Després hem fet un tres i anaven pujant per parelles amb un dels nostres, mentre altres feien o bé pilars o be pinya.

Per finalitzar el taller hem fet un pilar de 4 ja que un dels nens de l’escola és un dels nostres castellers i hem fet participar als mestres posant-los a la pinya.

Ha estat una gran experiència que esperem poder tornar a repetir algun altre dia. Agrair als nostres voluntaris el anar a fer el taller, i a l’escola el permetre-ho i donar-nos aquesta bona acollida.

 

Fotos: David Mateo, Lluís Armengol