Els Castellers d’Andorra recordarem aquest II Aniversari del Bateig no només per haver recuperat el pilar de 5, castell bàsic de la gama de 7 i que l’any passat no es va poder portar a plaça, sinó per haver realitzat la millor diada que fins ara hem descarregat a plaça. Com a testimonis, els nostres convidats, els Picapolls de la Gavarresa i els Castellers de l’Alt Maresme (els Maduixots), i tot el públic assistent a aquesta diada.

A les dotze de migdia, a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella començaven a tocar les gralles anunciant els pilars d’entrada. En aquesta ocasió, Maduixots i els nostres entraven a plaça amb un pilar de 4 caminant (també el primer de la present temporada per als nostres), mentre que al centre de la plaça ens esperaven els Picapolls amb un pilar de 4.

Obríem plaça nosaltres, i com ja va sent habitual, ho hem fet amb el 2 de 6 el qual, tot i no haver estat el més tranquil dels que hem portat a plaça, s’ha descarregat sense gaires problemes. Ha segona ronda hem optat per un castell que requereix de molts castellers, no només a tronc, sinó sobretot a pinya, el 5 de 6. Aquest però, s’ha hagut de desmuntar quan la part del dos ha perdut les mides i l’acotxadora no ha pogut col·locar-se. No obstant, desprès de desmuntar-lo s’ha tornat a provar i s’ha pogut descarregar, encara que s’ha hagut de treballar. I a tercera ronda s’ha optat per un altre castell que també costa portar a plaça perquè també requereix de molts castellers, el 4 de 6 amb agulla. Ja en ronda de pilars, i per acabar firmant la millor diada de la nostra història, hem portat a plaça el complicat pilar de 5, castell que ha pujat molt bé, però que a la sortida de l’enxaneta s’ha hagut de defensar per a poder-lo descarregar.

Amb aquesta hem fet un pas molt important perquè recuperem la gama de 7 i ens dóna forces per treballar els castells bàsics d’aquesta gama.

Pel que fa als nostres convidats, Picapolls ha descarregat un 4 de 6 a primera ronda, un 4 de 6 amb agulla a segona i un 3 de 6 a tercera. Ja en ronda de pilars, han descarregat un pilar de 4. I els Maduixots han descarregat a primera ronda un 3 de 7, a segona ronda han desmuntat un 4 de 6 amb agulla, que han repetit amb la mateixa sort, i ja a tercera ronda han descarregat un 2 de 6. Ja en ronda de pilars, han descarregat un pilar de 5 i desprès dos pilars de 4.

Acabada l’actuació, em degustat un dinar de germanor a la sala Àgora i desprès se li ha fet entrega als presidents de les altres colles d’un record de la diada.

Felicitats colla, anem per bon camí!

Recordeu que la setmana vinent només assagem dimarts. Divendres festa merescuda. I la propera, a seguir treballant amb els castells de 7!

Ens veiem a l’assaig.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: Pd4cam, 2d6, 5d6(id), 5d6, 4d6a, Pd5, 2Pd4
– Picapolls de la Gavarresa: Pd4, 4d6, 4d6a, 3d6a, Pd4
– Castellers de l’Alt Maresme: Pd4cam, 3d7, 4d6a(id), 4d6a(id), 2d6, Pd5, 2Pd4

 

Fotos: David Mateo, Cristina Jodar i Alexey Gómez