Aquest passat cap de setmana, una representació dels Castellers d’Andorra ha participat en la 16a edició de l’intercasteller de futbol 5 que es celebrava a la localitat de Cornellà de Llobregat (Barcelona).

L’intercasteller de futbol és un esdeveniment esportiu en el que participen 32 colles castelleres de les preinscrites amb equips mixtes de 15 jugadors (al terreny de joc sempre ha d’haver-hi mínim un jugador de cada sexe) i en el que, a banda de premiar al guanyador del torneig en sí, també és premia a la millor afició (que no té límit de participants). A més, enguany també hi havia el premi VerdPlay, que es donava a l’equip amb més fairplay del torneig. En aquesta edició, s’han reunit prop de 2000 castellers entre participants en el torneig i afició, tot un repte organitzatiu que els amfitrions han superat amb bona nota.

Pel que fa a l’aspecte purament esportiu, el torneig s’organitza en una fase de grups (8 grups de 4 equips) en la que els nostres van quedar aparellats amb Vilafranca, Nens del Vendrell i Carallots. El nivell dels rivals ha estat superior als nostres que, tot i fer bons partits i plantar cara als rivals, no han aconseguit cap victòria. Acabada la fase de grups, els nostres s’han enfrontat amb SAFA, Hospitalet, Rubí i el Prat, partits que tampoc s’han pogut guanyar.

La experiència, no obstant, ha estat molt gratificant i ens ho vam passar d’allò més bé en la festa futbolera. L’any que ve repetirem (si el sorteig ens acompanya una altra vegada).