Avui, la colla celebrava la darrera diada de la temporada, i què millor manera que celebrant la que ja és la IV Diada dels Castellers d’Andorra. Per als nostres, aquesta es una diada assenyalada en el calendari, és una diada de màxims, i així ha estat ja que s’ha firmat la millor diada de la temporada, amb uns castells macos, parats i que no han patit en cap moment fent una diada plàcida per als nostres.

En aquesta ocasió hem tingut uns grans companys de plaça, els Minyons de l’Arboç, els Minyons de Santa Cristina i Xiquets de Vila-seca, amb els que hem pogut compartir aquest dia tan especial per a nosaltres.

La diada començava amb un petit cercavila pel carrer principal de Sant Julià de Lòria, parròquia que acollia per segon any consecutiu la nostra diada, des de la plaça Major fins a la plaça de la Germandat, lloc de l’actuació.

A l’entrada a plaça, la nostra canalla ha fet un pilar de 4 folrat, pilar que s’està convertint en una tradició entre la nostra canalla en aquesta diada.

La diada començava amb una mica de retràs degut a que una de les colles convidades ha trigat en arribar, però aquesta s’ha fet amena ja que les collen han anat per feina.

Castellerament parlant, la diada començava amb els tradicionals pilars d’entrada, on els nostres han fet dos pilars de 4 simultanis. A primera ronda hem descarregat un bonic 3 de 6 amb agulla, un dels millors de la temporada. A segona ronda, tornàvem a portar a plaça un dels castells més grans de la colla, el 5 de 6, castell que s’ha hagut de desmuntar al desquadrar-se la torre. Acte seguit, els nostres hi tornaven, podent descarregar-lo aquest cop sense problemes, sent el tercer de la temporada. I a tercera ronda tornàvem a portar a plaça el 4 de 6 amb el pilar, castell maco, parat i que no ha patit en cap moment. Ja per acomiadar-nos del públic assistent, dos pilars de 4 aixecats per sota simultanis i pilars de 3 de canalla.

Pel que fa a les colles convidades, els de Vila-seca han descarregat un pilar de 4 d’entrada, un 2 de 6 a primera ronda, un 3 de 6 a segona, un 4 de 6 a tercera, un pilar de 5 en ronda de pilars i 2 pilars de 4 d’acomiadament. Els Minyons de l’Arboç han descarregat un pilar de 4 d’entrada, un 3 de 6 a primera ronda, un 4 de 6 a segona, un 3 de 6 amb agulla en tercera i un pilar de 4 d’acomiadament. I els Minyons de Santa Cristina han descarregat 2 pilars de 4 d’entrada, un 3 de 6 a primera ronda, han hagut de desmuntar per dos cops un 3 de 6 amb agulla a segona, ronda que han completat amb un 4 de 6, i a tercera ronda tornaven amb el 3 de 6 amb agulla, castell que aquest cop sí, aconseguien descarregar. Ja en ronda de pilars, han descarregat un pilar de 5, un pilar de 4 i un pilar de 4 aixecat per sota.

Per acabar un gran dia, un dinar de germanor entre les quatre colles.

Amb aquesta, acabem temporada castellera, però els actes de la colla continuen. Dimarts “assaig” d’acomiadament on hi haurà jocs, alegria i bon rotllo. I el proper dissabte el sopar de gala.

No us perdeu aquest final de temporada, ens ho passarem d’allò més bé!

Enhorabona colla per aquesta gran temporada. Ens veiem dimarts per acomiadar-la.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4f canalla, 2xpd4, 3d6a, 5d6(id), 5d6, 4d6a, 2xpd4ps
– Xiquets de Vila-seca: pd4, 2d6, 3d6, 4d6, pd5, 2xpd4
– Minyons de l’Arboç: pd4, 3d6, 4d6, 3d6a, pd4
– Minyons de Santa Cristina: 2xpd4, 3d6, 3d6a(id), 3d6a(id), 4d6, 3d6a, pd5, pd4

 

Fotos: Cristina Jodar i Mònica Lusilla