Aquest dissabte ha estat un dissabte intens ja que, com sempre, han coincidit la Diversitat Cultural d’Andorra la Vella i Andoflora de La Massana.

Començàvem al matí, reunit-nos tots a la plaça del Poble amb la resta d’agrupacions que participarien en la demostració de la Diversitat Cultural de la capital. Fent cercavila pel casc antic de la Parròquia, ens hem dirigit a la plaça Guillemó on totes les agrupacions han realitzat la seva exhibició. Pels que fa als nostres, hem portat a plaça un preciós 3 de 6 i un pilar de 4. Els dos castells s’han descarregat sense cap tipus de problema i han arrencat els aplaudiments del públic assistent.

Acabada la exhibició, ens hem desplaçat a La Massana on hem pogut gaudir d’un bon dinar de germanor a la sala la Closeta amb la colla convidada en l’actuació de la tarda, els Castellers de Montcada i Reixac.

Ja per la tarda, i amb un cel que amenaçava pluja, ens hem dirigit a la plaça de les Fontetes de La Massana, i en mig de parades i flors hem celebrat la diada d’Andoflora per tercer any consecutiu. Ha estat una diada plàcida, amb uns castells que han quedat d’autèntica postal, només entelats per una lleugera pluja que ha començat en tercera ronda, però que no ha impedit acabar l’actuació, i que el darrer castell, el 3 de 6 amb agulla, s’ha hagut de desmuntar.

Hem iniciat diada amb pilars de salutació al nombrós públic assistent. Desprès, i ja en ronda de castells, a primera ronda els nostres han descarregat un gran 3 de 6 en el que s’estrenava una segon, a segona ronda hem descarregat un gran 4 de 6, i a tercera ronda, s’ha hagut de desmuntar un parat 3 de 6 amb agulla quan a una dels dosos li ha fet mal una cama amb l’acotxador ja col·locat. No obstant, aquest ha entrat al pilar i el públic ha pogut gaudir quasi del castell complert. Ja per acomiadar-nos del públic assistent, un altre pilar de 4.

Pel que fa als nostres convidats, aquests han descarregat un pilar de 4 d’entrada, un 3 de 6 amb agulla a primera ronda, un 3 de 6 a segona i un pilar de 4 de sortida. La tercera ronda no l’han volgut fer per falta d’efectius.

En definitiva, un gran dia en el que hem fet grans castells i on hem pogut veure que la feina feta amb la renovació del pom de dalt comença a donar bons resultats.

Dimarts vinent seguim els assajos i començarem a preparar la sortida a Blanes, un cap de setmana que esperem sigui de sol, platja i bons castells.

Resum de la jornada de dissabte (per ordre a plaça):
Diada de la Diversitat Cultural
– Castellers d’Andorra: 3d6, pd4

Diada d’Andoflora
– Castellers d’Andorra: Pd4, 3d6, 4d6, 3d6a(id), Pd4
– Castellers de Montcada i Reixac: Pd4, 3d6a, 3d6, Pd4

 

Fotos: Cristina Jodar i Vanessa Silva