Els Castellers d’Andorra han estat presents a la inauguració del 68è congrés mundial de la FIABCI que es va celebrar ahir pel casc antic d’Andorra la Vella.

Desprès de la benvinguda donada per les autoritats a la plaça del Consell General, els nostres van fer un pilar de 4 en la mateixa plaça desplegant la bandera de la FIABCI per saludar als més de 500 participants en aquest congrés. En aquesta benvinguda també van estar presents els geganters de la capital Andorrana.

Acabat l’acte inaugural, i donat que per tot el casc antic hi havia actes i parares dels restaurant i bars de la zona, vam realitzar un petit cercavila per aquesta. En aquest, els nostres van fer diverses “parades” en les que vam poder mostrar la cultura castellera als assistents al congrés fent diverses construccions. En la primera parada, en front l’església de Sant Esteve, els nostres descarregaven amb molta solvència un bonic 3 de 6. Seguint el recorregut del cercavila i arribant a la placeta Sant Esteve, els nostres portaven a plaça un 3 de 6 amb agulla, castell quelcom més treballat degut a una obertura excessiva a nivell de terços, però que no va patir en cap moment. Seguidament, i en front del Casal Calones, els nostres descarregaven un altre pilar de 4, construcció que repetirien front del restaurant Can Benet. La darrera construcció la vam fer a la placeta Monjó, on agraïm a l’esbart dansaire d’Andorra que ens cedís l’espai durant l’estona de la construcció. En aquesta placeta, els nostres van portar un altre 3 de 6, castell que en aquesta ocasió va quedar en intent desmuntat degut a una mala quadratura a nivell de terços que va fer que entrés indecisió a la canalla i el cap de colla decidís fer-lo baixar.

Acabat el cercavila, els nostres es van dirigir a la plaça del Consell o van poder pràctica el pilar de 4 caminant posant les vistes ja en la propera actuació, Paris!

Agrair als organitzadors el deixar-nos participar de la festa, ah estat una “diada” diferent i divertida.

Ens veiem als assajos!

Resum de la jornada:
– Castellers d’Andorra: pd4, 3d6, 3d6a, pd4, pd4, 3d6(id)

 

Fotos: Cristina Jodar