Qualsevol diada té el seu encant, però assistir al bateig d’una colla i més sent els seus padrins és senzillament fantàstic! Ahir, els Castellers d’Andorra ens convertíem en padrins, ahir els nostres fillols, la Colla Castellera de Cerdanya van fer el seu bateig d’avant el mon casteller.

Juntament amb els altres padrins dels de la Cerdanya, els Castellers de Berga, ahir la plaça Major d’Alp va ser testimoni d’aquesta tant especial diada.

Iniciàvem diada amb un bonic pilar de 4 aixecat per sota, castell maco i sempre agradable de veure. Sent els tercers a plaça, en ronda de castells em descarregat la nostra tripleta tradicional. Així doncs, a primera ronda hem portat a plaça el 3 de 6 amb agulla, castell maco, bé de mides i que no ha patit en cap moment. A segona ronda el 4 de 6, també descarregat sense problemes però que s’ha hagut de treballar més degut a que dues rengles s’han entrat deixant el quadrat en un rectangle. I en tercera ronda hem descarregat el 3 de 6, pot ser el més treballat dels tres, sobretot a nivell de terces. Per acomiadar-nos, un pilar de 4.

Els nostres fillols s’han batejat de la millor manera possible, obrint plaça amb un bonic pilar de 4, seguit per tres bonics castells, un 3 de 6, un 4 de 6 amb agulla i un 4 de 6. Per acabar la seva diada, un bonic pilar de 4.

I els altres padrins, els de Berga, han firmat una bona diada descarregant un 3 de 7 a primera ronda, un 4 de 6 amb agulla en segona, un 4 de 7 en tercera i, en ronda de pilars, un bonic pilar de 5.

Acabada la diada, un gran sopar de germanor amb les tres colles i festa fins a altes hores del matí.

Dia espectacular que de ven segur recordarem sempre.

 

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers de Berga: pd4, 3d7, 4d6a, 4d7, pd5
– Colla Castellera de Cerdanya: pd4, 3d6, 4d6a, 4d6, pd4
– Castellers d’Andorra: pd4ps, 3d6a, 4d6, 3d6, pd4

 

Fotos: Gloria Llarden