Aquest cap de setmana, els nostres han fet una de les diades més especials, el III Festival Internacional Casteller que, aquest cop s’ha celebrat a la capital danesa, Copenhagen. Una diada bianual que ens agrada perquè ens retrobem amb les colles europees més allunyades del territori clàssic casteller.

En aquesta diada, juntament a les 4 de la darrera edició (Xiquets Copenhagen – que han estat uns grans amfitrions -, Castellers of London, Castellers de Paris i nosaltres) s’han sumat 2 colles més a les de la darrera edició, Castellers de Berlín i Colla Castellera d’Edinburgh. Unes petites però grans colles, que han portat a plaça els seus millors castells tot i la distància de la plaça.

Els jardins Kongens Have ha estat el lloc escollit per la colla local per a celebrar la trobada castellera, la qual s’ha efectuat a bon ritme ajudant-nos totes les colles entre sí a les pinyes.

Pel que fa als castells, els nostres han fet a primera ronda el primer 4 de 6 amb agulla de la temporada, a segona ronda un ja clàssic 3 de 6 amb agulla i a tercera un altre clàssic, el 3 de 6. Per a finalitza la bona diada, un vano de 4.

El millor castell de la diada el firmaven els parisencs, amb un molt treballat 2 de 6 que descarregaren en segona ronda. A primera ronda descarregaren un 3 de 6 i en tercera havien de desmuntar un 3 de 6 amb agulla que descarregaren posteriorment. Per acabar, pilar de 5 amb folre, firmant així la seva millor diada.

Pel que fa als nostres amfitrions, els de Copenhagen descarregaven un 4 de 6 a primera ronda, un 5 de 5 a segona, havien de desmuntar un 3 de 6 a tercera que després aconseguien descarregar i per finalitzar, un vano de 4.

Els Castellers of London descarregaren a primera ronda un 4 de 6, a segona un 3 de 6, a tercera un 3 de 6 amb agulla i, en ronda de pilars, un pilar de 4.

I pel que fa a les noves colles convidades, la Colla Castellera d’Edinburgh descarregava un 2 de 5 a primera ronda, un 3 de 5 a segona, un 4 de 5 a tercera i un pilar de 4 en ronda de pilars. I els Castellers de Berlín descarregaven un 3 de 5 a primera ronda, un 3 de 5 amb agulla a segona, i en tercera feien un intent de 2 de 5. En ronda de pilars, un pilar de 4.

Acabada la diada, un gran sopar de germanor en el que hem pogut compartir anècdotes i experiències amb la resta de colles.

La resta del cap de setmana ens ha servit per visitar la bonica ciutat de Copenhagen i així donar fi a un gran cap de setmana llarg.

Gràcies per aquest gran cap de setmana. Ja tenim ganes de saber la seu de la propera diada Internacional i de tornar a retrobar-nos.

Propera parada la Diada dels Pirineus. Ens veiem als assajos

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: 4d6a, 3d6a, 4d6, vano de 4
– Xiquets Copenhagen: 4d6, 5d5, id3d6, 3d6, vano de 4
– Castellers of London: 4d6, 3d6, 3d6a, Pd4
– Castellers de Paris: 3d6, 2d6, id3d6a, 3d6a, Pd5f
– Colla Castellera d’Edinburgh: 2d5, 3d5, 4d5, pd4
– Castellers de Berlín: 3d5, 3d5a, 2d5(i), pd4

 

Fotos: Cristina Jodar