Avui hem baixat a Manresa per compartir plaça amb els Tirallongues i els Maduixots en la diada dels manresans, on els locals volien portar a plaça per primera vegada el 2 de 8 amb folre. El dia calorós acompanyava, els assajos fets i els manresans motivats, així que a segona ronda l’han provat arribant a carregar-lo, però sense poder-ho descarregar.

La diada començava amb els pilars d’entrada habituals en que els manresans en descarregaven 4 de simultanis, els de l’alt maresme en descarregaven 2 i nosaltres 1. En ronda de castells, a primera ronda els manresans començaven amb un bonic 4 de 8 per escalfar motors, els seguien els del maresme amb un gran 3 de 7 i nosaltres amb un gran 3 de 6, castell que no ha portat cap dificultat i en el que pinya, tronc i canalla han treballat perfectament.

A segona ronda, els manresans portaven a plaça el castell esperat, el 2 de 8 folrat, castell que pujava lent però bonic, fins que desprès de la carregada ha cedit i ha fet llenya. Degut a la caiguda, s’ha hagut de traslladar a l’hospital algun dels castellers, la qual cosa ha fet que la diada es parés prop d’1 hora mentre no tornaven les ambulàncies a plaça.

Un cop reanudada la diada, els de l’alt maresme descarregaven en aquesta llarga segona ronda el 4 de 6 amb el pilar i els nostres portaven a plaça un bonic 4 de 6, que s’ha estirat una mica, però que no ha patit en cap moment.

Ja en tercera ronda els manresans provaven el 5 de 7, castell que havien de desmuntar desprès de relliscar en la pujada un dels acotxadors. Seguidament, els maduixots descarregaven un bonic 3 de 6 amb pilar i, abans del nostre torn, els manresans tornaven a provar el 5 de 7, castell que descarregaven sense problemes aquest cop. Nosaltres també portàvem a plaça el 3 de 6 amb el pilar en tercera ronda, castell que s’ha hagut de desmuntar amb acotxador col·locat per indecisió de la canalla, tot i que el castell estava molt parat. Degut a la durada de la diada, s’ha decidit no tornar a provar el castell, i així hem passat directament a ronda de pilars.

En aquesta ronda, Tirallongues descarregava 2 pilars de 5 simultanis i desprès 7 pilars de 3 per fer pujar tota la canalla. Els maduixots descarregaven un pilar de 5 i després 2 de 4, i nosaltres tancàvem la diada amb un bonic pilar de 4.

Acabada la diada, pícnic de germanor i cap a casa.

Així entrem en la darrera setmana d’assajos que acabarà amb la nostra diada. Us esperem a tots dimarts i divendres als assajos.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Tirallongues de Manresa: 4xpd4, 4d8, 2d8f(c), 5d7(id), 5d7, 2xpd5, 7xpd3
– Maduixots de l’Alt Maresme: 2xpd4, 3d7, 4d6a, 3d6a, pd5, 2xpd4
– Castellers d’Andorra: pd4, 3d6, 4d6, 3d6a(id), pd4

 

Fotos: Cristina Jodar