Aquest dissabte hem celebrat la diada de la Fira d’Andorra la Vella, diada que s’havia de celebrar al Parc Central de la capital al costat de la Fira, però que per raons meteorològiques l’hem hagut de celebrar al Centre Esportiu Serradells.

En aquesta ocasió, la colla convidada han estat els Castellers de Tortosa, una colla amiga alguns dels quals van venir a donar-nos un cop de mà en la passada Diada Internacional.

Pel que fa a la diada, ha estat una diada plàcida, en la que, des de feia ja moltes diades, hem pogut descarregar tots els castells al primer intent. Una pinya compacta, un tronc ferm i una canalla segura i convençuda, ho han fet possible.

La diada la començàvem amb un pilar de 4 per saludar al poc públic desplaçat fins a les instal·lacions del Serradells. A primera ronda hem descarregat un 3 de 6, castells que tant ens ha costat en les darreres diades. A segona hem descarregat un 4 de 6, castell un pel obert però que no ha patit en cap moment. I a tercera ronda hem fet el 3 de 6 amb agulla, castell que s’ha obert de terços però que la gent de tronc ha sabut gestionar perfectament. I per acabar, en ronda de pilars, 2 pilars de 4 simultanis.

Pel que fa als tortosins, aquests han descarregat un pilar de 4 d’entrada, un 3 de 6 a primera ronda y han hagut de desmuntar el 3 de 6 amb pilar a segona quan l’acotxador no ha pogut pujar al terç. Castell que han descarregat tot seguit. A tercera ronda han descarregat un 4 de 6 i en ronda de pilars, han fet un pilar de 4 i desprès un pilar de 4 aixecat per sota.

Acabada la diada, coca amb xocolata per entrar en calor i recuperar forces.

La colla pot sortir satisfeta de la diada, hem demostrat que són castells que tenim molt treballats, i la canalla comença a creure’s que poden.

La propera setmana assajarem només dimarts, divendres la colla descansa. I ja començarem a treballar per les dues darreres diades de la temporada. Ens esperen a Manresa i desprès la Diada CdA.

Ens veiem a assaig!

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: p4, 3d6, 4d6, 3d6a, 2xpd4
– Castellers de Tortosa: p4, 3d6, 3d6a(id), 3d6a, 4d6, pd4, pd4ps

 

Fotos: Cristina Jodar