Aquest dissabte, els nostres han viatjat fins a Guissona per a celebrar la diada castellera de la Festa Major de la localitat.

Juntament amb la colla amfitriona, els Margeners de Guissona, i una altra colla convidada, els Moixiganguers d’Igualada, hem celebrat la diada a la plaça Major de la vila. Una plaça amb força públic que ha pogut veure com a millor construcció el 4 de 8 dels igualadins.

Pel que fa als nostres, segueix quedant palesa la feina a fer en els pisos superiors, sobretot pel que fa a la canalla, a la que se li nota falta de confiança en ella mateixa. Així, obríem plaça amb un pilar de 4, seguit a primera ronda d’un 3 de 6, obertet i que no es va saber gestionar bé a nivell de tronc i, per tant, es va haver de desmuntar. Castell que es va descarregar a la segona tentativa, ja més ven quadrat. A segona ronda els nostres portaven a plaça el 4 de 6, un castell que s’estirava d’una de les rengles i que, la canalla indecisa, ha fet desmuntar. Altre cop, en la segona prova, s’ha descarregat sense més problemes. I a tercera ronda, fèiem llenya en el 3 de 6 amb agulla al relliscar-li un peu a una de les terces quan els més petits s’estaven col·locant. Ja per acabar, un pilar de 4 per acomiadar-se del públic assistent.

Pel que fa als nostres amfitrions, els Margeners obrien plaça amb un pilar de 4 aixecat per sota, seguit d’un 3 de 7. A segona ronda portaven el seu millor castell del dia, un bonic 3 de 7 aixecat per sota. I a tercera ronda descarregàvem un 4 de 7. A ronda de pilars, un pilar de 5 i 2 pilars de 4 per acomiadar-se de la seva gent.

I els Moixiganguers obrien plaça amb 2 pilars de 4, seguits a primera ronda d’un bonic 7 de 7, a segona del 4 de 8, a tercera d’un 4 de 7 amb pilar i en ronda de pilars descarregaven un pilar de 5 i 4 pilars de 4 per acomiadar-se del públic assistent.

Acabada la diada, cercavila amb els gegants i diables, sopar de germanor i ball fins a altes hores del matí.

Nosaltres seguirem treballant aquests castells que tant ens estan costant aquesta temporada i seguirem treballant amb la canalla per a que es creguin que poden, perquè tècnicament ja ho demostres als assajos que poden. Ens veiem dimarts colla!

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Margeners de Guissona: p4ps, 3d7, 3d7ps, 4d7, p5, 2xp4
– Moixiganguers d’Igualada: 2p4, 7d7, 4d8, 4d7a, p5, 4xp4
– Castellers d’Andorra: p4, 3d6(id), 3d6, 4d6(id), 4d6, 3d6a(i), p4

 

Fotos: Mónica Lusilla