Aquest dissabte, els d’Andorra hem baixat a Tarragona a celebrar la II Diada Internacional. Una diada especial per a totes les colles de fora de Catalunya, una diada en la que ens retrobem amb els amics més llunyans. Aquest cop, però, s’ha sumat una colla nova a la festa, els amics dels Castellers de Madrid. Així doncs, la plaça de la Font de Tarragona ha vist com els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers of London, els Castellers de París, els Castellers de Madrid i nosaltres mateixos aixecàvem les nostres millors construccions.

A banda de castells, la plaça de la Font avui també ha pogut veure a la Muixeranga d’Algemesí i als govindes arribats de l’Índia, formacions que han obert i tancat la diada Internacional.

Pel que fa a la diada pròpiament dita, els nostres han obert diada amb un treballat 5d6 a nivell de dosos, quan el dos de la rengla s’ha ajupit a la sortida de l’acotxador, fent treballar de valent a l’altre dos del pis i als de la torre que veien com perdien la referència de la rengla. Recuperant-se el dos ajupit, s’ha salvat la situació i el castell s’ha acabat de descarregar sense més problemes. A segona ronda, els nostres han portat el castell que més ens està costat aquesta temporada, el 3 de 6 amb el pilar. I com no podia ser d’una altra manera, s’ha hagut de desmuntar amb dosos col·locats. A tercera ronda hem preferit deixar descansar el 3 i atacar el 4 de 6 amb agulla, castell que no ha patit en cap moment i s’ha descarregat sense problemes. Ja amb dos castells al sarró, s’ha decidit tornar a provar el 3, el qual s’ha descarregat sense problemes en aquesta ocasió. Per acabar la diada, els nostres han descarregat 3 pilar de 4 i 2 pilars de 3 simultanis. Hem firmat així la millor diada del que portem de temporada.

Pel que fa als nostres companys de plaça, els de Madrid han descarregat el 4 de 6 amb agulla a primera ronda, el 2 de 6 a segona, el 5 de 6 a tercera i un bonic pilar de 5 per acomiadar-se del nombrós públic assistent. Els de Londres han descarregat a primera ronda el 4 de 6 amb agulla, a segona el 5 de 6 i a tercera han fet llenya quan estaven apunt de coronar el 2 de 6. En ronda de recuperació han descarregat el 3 de 6 amb agulla i en ronda de pilars han fet 2 pilars de 4 simultanis. Els de París han descarregat el 3 de 6 a primera ronda, el 3 de 6 amb agulla a segona, el 4 de 6 amb agulla en tercera i un pilar de 4 per sota en ronda de pilars. I els companys de Copenhaguen han descarregat el 3 de 6 a primera ronda, han fet un intent de pilar de 5 amb puntals a segona i per acabar han fet un pilar de 4.

Per acabar la diada, alguns castellers desplaçats des de Mont-real, Sydney o Edimburg, han fet uns pilars de 3 amb les camises de les seves respectives colles.

Acabada la diada, foto de família i recepció per part de l’alcalde de Tarragona, en Josep Felix Ballesteros, i part del seu equip a l’ajuntament als caps de colla i presidents de les formacions assistents a la diada, les quals han aprofitat i s’han intercanviats records.

Ven cansats, un gran dinar de germanor al Palau Firal.

Per la tarda, alguns de nosaltres hem aprofitat i hem anat a gaudir del XXVIIè Concurs de Castells a la Tàrraco Arena Plaça (TAP), on hem pogut veure (i alguns participar) de les grans construccions fetes en la jornada.

Ja amb ganes de tornar a veure als nostres amics més llunyans, seguim treballant per acabar amb aquest bon ritme la temporada. Ens veiem dimarts a assaig!

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers of London: 4d6a, 5d6, 2d6(i), 3d6a, 2xpd4
– Xiquets de Copenhaguen: 3d6, i P5f, pd4
– Castellers d’Andorra: 5d6, 3d6a(id), 4d6a, 3d6a, 3xpd4 + 2xpd3
– Castellers de París: 3d6, 3d6a, 4d6a, pd4ps
– Castellers de Madrid: 4d6a, 2d6, 5d6, pd5

 

Fotos: Cris Jodar