Aquest dissabte, i convidats pels nostres padrins del sud, els Xiquets del Serrallo de Tarragona, ens hem desplaçat a la capital del Tarragonès per celebrar la seva diada, la Diada Blava, juntament amb dues colles més, els Castellers de Mallorca, també fillols dels del Serrallo, i els castellers de Gavà.

En la que fins la data és l’actuació que més camises hem ajuntat a plaça (més de 70), els nostres han pogut fer proves de 2d6, 3d7 i 4d7 al local d’assaig del Serrallo abans de l’actuació aprofitant la xarxa de seguretat. Unes proves en les s’ha pogut veure els punts forts i febles d’aquestes construccions límit de la colla.

Pel que fa a l’actuació, els nostres portaven un cartell molt ambiciós, tot castells de la gama alta de 6. Així doncs, desprès dels tradicionals pilars de benvinguda, els nostres han descarregat en primera ronda un bonic 5 de 6, el primer de la temporada però que ha estat ràpid i no ha patit en cap moment. A segona ronda han descarregat un 4 de 6 amb agulla, tot just el segon del curs actual i que tampoc ha patit pel que fa la estructura del 4, en canvi el pilar s’ha hagut de treballar força en la descarregada. I a tercera ronda hem tornat a portar a plaça el 3 de 6 amb pilar, un castell que ja s’ha descarregat 9 cops aquesta temporada, però que en aquesta ocasió ha fet llenya en el moment de desmuntar-lo. Per acabar, 2 pilars de 4 simultanis.

To i la caiguda, la colla surt contenta de plaça ja que és conscient que ha fet un pas endavant important de cara a la propera diada, la II Trobada de Colles Internacionals que es celebrarà el proper 6 d’octubre també a Tarragona.

Pel que fa a les altres colles, Xiquets del Serrallo ha descarregat un pilar de 4 d’entrada, un 3 de 7 a primera ronda i desprès han fet 2 intents desmuntats de 4 de 7. Vist que no era el dia del 4 de 7, han decidit baixar-lo un pis i posar-hi una agulla, fent un bonic 4 de 6 amb agulla. Per acabar, un pilar de 5 en solitari i 2 pilars de 4 d’acomiadament.

Els de Mallorca, per la seva banda han descarregat un pilar de 4 aixecat per sota d’entrada, un 4 de 6 amb agulla a primera ronda, un treballat 3 de 7 a segona, i un 3 de 6 amb agulla en tercera. Per acabar, han descarregat 2 pilars de 4.

I els de Gavà, han descarregat un pilar de 4 d’entrada, un 3 de 6 amb agulla a primera ronda, un 4 de 6 a segona, un 3 de 6 a tercera i, per acabar, 1 pilar de 4 aixecat per sota.

Acabats els castells, sopar de germanor, música i festa fins que el cos aguanti!

Gracies padrins per aquest dia, i a tots per l’ajuda a les pinyes.

Ara ja sí, ara ja posem la vista en una de les diades més importants de la temporada, ara ja ens espera, el proper dissabte, la plaça de la Font de Tarragona, on es celebrarà novament la Trobada de Colles Internacionals. Ens veiem dimarts a assaig per preparar-la!

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Xiquets del Serrallo: p4, 3d7, 4d7(id), 4d7(id), 4d6a, p5, 2p4
– Castellers de Mallorca: p4ps, 4d6a, 3d7, 3d6a, 2p4
– Castellers d’Andorra: p4, 5d6, 4d6a, 3d6a(i), 2p4
– Castellers de Gavà: p4, 3d6a, 4d6, 3d6, p4ps

 

Fotos: Cris Jodar