Un any més, i ja en van 4, hem estat convidats a participar en la ja 31a edició de l’aplec de la sardana que organitza l’Agrupació Sardanista la Grandalla d’Encamp. En aquesta ocasió ens ha acompanyat una colla molt especial per a nosaltres, els Xiquets del Serrallo de Tarragona, un dels nostres padrins.

En un dia assolellat i calorós, ens reuníem aquest matí a la plaça dels Arínsols d’Encamp on, desprès de saludar als amics de Tarragona, hem celebrat la diada davant del públic que s’ha aplegat a la plaça encampadana.

Així doncs, obríem plaça amb un bonic pilar de 4, seguit a primera ronda d’un 3 de 6 amb pilar i d’un 4 de 6 a la segona. A tercera ronda hem intentat per dos cops el 3 de 6, però per problemes en una de les rengles, s’ha hagut de desmuntar dos cops. Seguim tenint problemes de quadratura en aquest castell que seguirem treballant als assajos. Acabades les rondes de castells, les dues colles hem fet un 4 de 6 de germanor que ha quedat de postal. Ja per acabar, un pilar de 4 per acomiadar-nos del públic assistent.

Pel que fa als nostres padrins, també han obert plaça amb un pilar de 4. Desprès, a primera ronda, han fet un intent de 3 de 7 que ha caigut just abans de poder-ho coronar. Degut a que en la caiguda ningú s’ha fet mal, han tornat ha provar el 3 de 7 que, en aquesta ocasió, han descarregat sense problemes. A segona ronda han descarregat un 4 de 6 amb agulla i a tercera un bonic 2 de 6. Ja per acabar, i desprès del 4 de 6 de germanor, han fet 2 pilars de 4 simultanis dels quals un d’ells s’ha desmuntat per indecisió de l’enxaneta.

Acabats els castells, foto de família, entrega de premis i dinar de germanor. Aquest vespre, els més joves han seguit la festa pel Principat.

Un plaer tornar a compartir plaça amb els padrins del sur i desitjant ja tornar a veure’ls en la seva diada a casa seva, la Diada Blava.

Propera cita, Avinyó. Ens veiem als assajos per seguir treballant aquests castells.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4, 3d6a, 4d6, 3d6(id), 3d6(id), 4d6 germanor, pd4
– Xiquets del Serrallo: pd4, 3d7(i), 3d7, 4d6a, 2d6, 4d6 germanor, pd4, p4(id)

 

Fotos: Cris Jodar