Aquest dissabte hem baixat a Vic a celebrar les vigílies de la festa major de la ciutat convidats per la colla que dóna nom a la comarca, els Sagals d’Osona.

Ha estat una diada diferent. Per culpa de la pluja, en lloc d’actuar a la plaça del Pes, ho hem fet al propi local d’assaig de la colla amfitriona. Un local situat no massa lluny de la plaça, però que ha fet que no hi hagués el públic que hauria d’haver hagut en condicions normals.

Castellerament parlant, Sagals han fet una diada per escalfar motors de cara a la gran diada de diumenge i han portat a plaça construccions de 7 pisos (4 de 7, 4 de 7 amb pilar i 3 de 7) per acabar amb un bonic pilar de 5.

Pel que fa als nostres, avui hem pogut completar la primera diada sencera de la temporada, sense haver de desmuntar cap castell i, a més s’ha fet amb solvència tot i haver 2 novetats al pis de segons. Així, a primera ronda els nostres portaven a plaça un bonic 3 de 6 amb agulla, castell que no ha patit en cap moment, però en el que l’enxaneta no ha pogut posar bé el peu de sortida i ha decidit baixar per on havia pujat, per la plena. A segona ronda portàvem a plaça el 4 de 6. Un altre castell de postal, en el que l’acotxador ha baixat per una rengla equivocada. I ja a tercera ronda, un bonic 3 de 6 que no ha tingut cap problema. Ja per acabar la diada, un pilar de 4 per acomiadar-nos de Vic i dels Sagals, que han estat uns bons amfitrions.

Acabada l’actuació, un soparet amb la colla i tornada cap a casa ja pensant en el proper cap de setmana, en el que actuarem dissabte a La Massana en la diada dels Pirineus, acompanyats dels Minyons de Terrassa i la Colla Jove de Barcelona.

Us esperem als assajos i a aquesta gran diada!

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Sagals d’Osona: 4d7, 4d7a, 3d7, Pd5
– Castellers d’Andorra: 3d6a, 4d6, 3d6, Pd4

 

Fotos: Cris Jodar