Avui dissabte hem celebrat la diada del III aniversari del nostre Bateig, una diada més en la que hem pogut constatar que la renovació del pom de dalt ens està costant més del desitjat.

Avui començàvem el dia assistint a la inauguració de la plaça Ciutat de Valls d’Andorra la Vella, en honor a la ciutat agermanada amb la capital del país, la població de Valls (Tarragona). Inauguració en la que han assistit diferents autoritats del país, de la capital i de la població agermanada, i en la que els nostres grallers han interpretat l’himne nacional i en la que hem descarregat un bonic pilar de 4 (recordem que Valls és la població on van néixer els castells ara fa més de 200 anys).

Acabada la inauguració, ens hem dirigit a la plaça de la Rotonda on ja ens esperàvem els nostres convidats, els Xics de Granollers. Des d’allà i fins al lloc de l’actuació, el Parc Central, hem anat les dues colles en cercavila.

La diada a començat amb els pilars d’entrada, que en aquesta ocasió els nostres en feien 2 de simultanis. A primera ronda portàvem a plaça altre cop el 2 de 6 que, aquest cop s’ha hagut de desmuntar per indecisió de la més petita. En segona ronda hem descarregat un bonic 3 de 6 amb agulla. En tercera ronda, hem portat a plaça un dels castells més grans per nosaltres, el 5 de 6, que també s’ha hagut de desmuntar. I en ronda de recuperació hem descarregat el segon 4 de 6 de la temporada, un castell que no ha patit en cap moment. Ja en ronda de pilars, i per acomiadar-nos del public assistent, 2 pilars de 4.

Pel que fa als nostres convidats, els Xics han iniciat plaça amb 3 pilars de 4 simultanis un dels quals ha caigut en la desmuntada. Ja en ronda de castells, Xics han descarregat un 2 de 7 a primera, un 5 de 7 a segona i un 4 de 7 a tercera ronda. I en ronda de pilars, un bonic pilar de 5.

Acabada la diada, dinar de germanor i jocs al mateix Parc Central, tot amenitzat amb la música de dj Tito.

Ara a seguir treballant per poder tornar a descarregar els castells que han quedat en intent desmuntat. Ens veiem dimarts a l’assaig.

Resum de la jornada de dissabte (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: 2xPd4, 2d6(id), 3d6a, 5d6(id), 4d6, 2xPd4
– Xics de Granollers: 3xPd4(1c), 2d7, 5d7, 4d7, Pd5

 

Fotos: Cristina Jodar