Aquest diumenge els Castellers d’Andorra hem baixat a Barcelona, a la plaça de Masadas, per celebrar la Diada de Tardor amb Colla Castellera Jove de Barcelona i Manyacs de Parets. Ha estat un gran dia pels nostres ja que, per primer cop en la nostra història, hem aconseguit carregar un castell de 7 pisos, el 3 de 7. Amb un sentiment agredolç per la caiguda, sortim molt contents de plaça perquè sabem que podem descarregar-lo, ha estat una petita errada de nervis, ningú s’ha fet mal (fora dels cops típics d’una caiguda) i estem convençuts que el proper cop que el portem a plaça el podem descarregar.

Sortíem d’hora del Principat, per arribar a la ciutat comtal als voltants de les 11 del matí. L’actuació, que havia de començar a les 12, s’ha endarrerit uns minuts esperant l’arribada dels serveis sanitaris, sense els quals, no es pot començar la diada.

Un cop aquests han arribat a plaça, hem començat la diada. Les tres colles participants hem obert plaça amb pilars de 4. Els nostres en feien dos de simultanis, la colla amfitriona, la Jove de Barcelona, en feia dos més, i els Manyacs en portaven un.

Ja en ronda de castells, els nostres obrien plaça amb un preciós 4 de 6 amb agulla, un castell que no ha donat cap problema als nostres i que s’ha descarregat amb solvència. A segona ronda venia el castell, el 3 de 7, segon intent de d’aquest en la present temporada i que a Tarragona havia quedat només en intent. Aquest cop però, els nostres l’han carregat amb gran solvència. No ha estat fins a la sortida de la canalla més petita que una de les rengles s’ha estirat molt i ha fet que el pis de quarts cedís deixant el castell en carregat. I per acabar ronda de castells, hem tornat a portar a plaça la torre de 6, castell que també s’ha descarregat sense cap problema i ha quedat de postal.

Pel que fa a la Jove de Barcelona, aquests han fet un intent de 2 de 7 a primera ronda, un bonic 7 de 7 a segona i un 4 de 7 amb agulla en tercera. En ronda de millora han descarregat un bonic 3 de 7.

I pel que fa a l’altra colla convidada, Manyacs ha fet dos intents desmuntats de 3 de 6 amb agulla, a tercera ronda descarregava un 4 de 6 i en ronda de millora descarregaven el 3 de 6.

Ja en ronda de pilars, les tres colles s’acomiadaven dels assistents amb pilars de 4, 2 pels nostres, 3 pels amfitrions i 2 més de Manyacs.

Desprès de la diada, cercavila fins al local dels amfitrions on ens esperava un pica-pica per dinar.

Donar les gràcies a la Jove de Barcelona i Manyacs per l’ajuda a les pinyes d’avui, i a la Jove de Barcelona per ser uns grans amfitrions.

La temporada, però, encara no acaba. Queda una setmana i una diada, la nostra diada, on ens agradaria tornar a portar a plaça i a casa, el 3 de 7. Ara cal fer uns grans assajos, així que us esperem a tots dimarts i divendres a l’escola.

Enhorabona colla per aquest 3 de 7. Ara cal rematar la feina descarregant-lo a casa.

Ens veiem als assajos!

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Colla Castellera Jove de Barcelona: 2d7(i), 7d7, 4d7a, 3d7, 3 Pd4
– Manyacs de Parets: 3d6a(id), 3d6a(id), 4d6, 3d6, 2 Pd4
– Castellers d’Andorra: 4d6a, 3d7(c), 2d6, 2 Pd4

 

Fotos: Cristina Jodar, Mónica Lusilla