Aquest cap de setmana, els nostres s’han desplaçat a Girona convidats per un dels nostres padrins, els Marrecs de Salt, per participar en les Vigílies de Sant Narcís. En aquesta també hem compartit plaça amb uns altres fillols de Marrecs, la Colla Castellera Esperxats de l’Estany.

Ha estat un gran cap de setmana que començava dissabte sortint a primera hora d’Andorra per arribar a l’hora de dinar a Girona. Una estona de turisme per la ciutat i a les 17.00 ens congregàvem a la plaça de Sant Feliu, en front de les escales de la basílica que dóna nom a la plaça on ens hem fet una foto de família. Desprès, la diada amb Marrecs i els Esperxats. Una diada ràpida on s’han pogut veure grans construccions per part de Marrecs. I acabada la diada, sopar de germanor a les fires de Girona, on els més petits (i els més grans) han pogut gaudir de música i les atraccions.

Castellerament parlant, ha estat una diada plàcida pels nostres, ja que portaven a plaça castells molt treballats, cosa que s’ha demostrat a plaça i han sortit castells d’allò més parats, amb bones mides i quadrats. No han hagut pilars d’entrada, així doncs s’ha passat directament a ronda de castells. A primera ronda hem descarregat un preciós 3 de 6, un castell que ja fa setmanes que es treballa amb un pis més, però que encara no ha pogut anar a plaça. A segona ronda portàvem el nostre millor castell, el 2 de 6. Un altre castell que s’ha descarregat sense problemes, demostrant la bona feina feta a assaig. I a tercera ronda, portàvem un preciós 3 de 6 amb pilar, castell que tampoc ha donat problemes als nostres. Ja en ronda de pilars, els nostres han descarregat 2 pilars de 4 simultanis.

Pel que fa als nostres amfitrions, Marrecs portaven a primera ronda un 4 de 8 que, ja amb dosos col·locats, han hagut de desmuntar. Encara a primera ronda, decidien canviar el 4 per un 3 de 8 que, aquest cop, els hi sortia de postal. A segona ronda descarregaven un gran 9 de 7 fet amb una sola enxaneta i a tercera un espectacular 7 de 7. Ja per acabar i en ronda de pilars, un bonic vano de 5.

I Esperxats han fet també una gran diada portant a primera ronda un bonic 4 de 7, a segona un 3 de 7 i a tercera 5 de 6. Ja en ronda de pilars, 2 pilars e 4 simultanis.

Però el cap de setmana no acabava aquí, ja que al dia següent s’hi feia la diada més important del nord, la diada de Sant Narcís, on els nostres padrins portaven un cartell molt ambiciós i on nosaltres aniríem a donar-lis un cop de mà a les pinyes. En aquesta, compartint plaça amb Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró, Marrecs ha descarregat un 5 de 8, el segon 3 de 9 amb folre de la seva història i un altre 2 de 8 amb folre. Una gran diada que hem pogut compartir amb ells. Enhorabona Marrecs!!

Desprès d’un gran cap de setmana amb moltes emocions, tornada cap a Andorra.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
Marrecs de Salt: 4d8(id), 3d8, 9d7, 7d7, V5
Castellers d’Andorra: 3d6, 2d6, 3d6a, 2xPd4
Colla Castellera Esperxats de l’Estany: 4d7, 3d7, 5d6, 2xPd4

 

Fotos: Cristina Jodar