Aquest cap de setmana hem tingut la visita dels Castellers de Barcelona, una gran colla amb la que hem pogut gaudir bons moments en les festes del Roser de La Massana.

El cap de setmana casteller començava dissabte al vespre, amb un sopar de germanor entre ambdues colles i una mica de festa en el Roser. Aquest matí, esmorzar coca amb xocolata per recuperar forces i preparar-nos per la diada, diada que hem celebrat a la plaça de les Fontetes de La Massana. Una diada on s’han pogut veure bons castells per part dels nostres convidats i on els nostres tornaven a portar a plaça el 4 de 6 que, sense ser el nostre millor castell, només és la segona vegada aquesta temporada que es porta a plaça. Acabada la diada, dinar de pícnic per poder gaudir o bé de la piscina de l’Aldosa o bé de la natura a VallNord, sector Pal.

Pel que fa als castells, diada plàcida pels nostres, que portaven construccions treballades en els assajos i que no han patit en cap moment. Així doncs, les dues colles obrien plaça amb dos pilars de 4 simultanis. A primera ronda, els nostres han descarregar la desena torre de 6, un dels nostres millors castells i al que li tenim presa molt bé la mida. A segona ronda hem optat per un altre castell al que li tenim molt ben presa la mida, el 3 de 6 amb pilar, l’onzè de l’actual curs. I en tercera ronda tornàvem a portar a plaça el 4 de 6, castell que cal seguir treballant per poder-lo pujar un pis cap a finals de temporada. Per acabar la diada, dos pilars de 4 per acomiadar al públic assistent.

Els nostres convidats, els Castellers de Barcelona, desprès dels dos pilars de benvinguda, portaven a plaça un espectacular però treballat 3 de 7 aixecat per sota, a segona ronda un bonit 4 de 7 amb pilar i per acabar les rondes de castells, un 4 de 7. Ja en ronda de pilars, han descarregat l’únic pilar de mèrit, un parat pilar de 5 i, desprès, dos pilars de 4.

Acabada la diada, i amb l’ajuda dels de la ciutat comtal, els nostres han volgut realitzar una prova de 3 de 7, la qual s’ha fet pujar fins dosos (encara que no s’han acabat de col·locar abans de fer-los baixar). Gran prova, que ha conservat bé les mides, encara que una mica lent en l’execució. Cal seguir treballant-lo.

Agrair als Castellers de Barcelona el seu ajut a les pinyes i les seves indicacions tècniques pel 3 de 7. També agrair al Comú de la Massana, establiments Garrallà i Federació Nacional de Judo pel seu suport i col·laboració.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: 2xpd4, 2d6, 3d6a, 4d6, 2xpd4
– Castellers de Barcelona: 2xpd4, 3d7ps, 4d7a, 4d7, Pd5, Pd4

 

Fotos: Cristina Jodar, Sílvia Iscla