Aquest cap de setmana, els nostres han tingut un cap de setmana llarg i cansat, però ple d’emocions i de compartir experiències amb els nostres companys i amics de Londres, Copenhaguen i els nostres amfitrions, París, en la II Trobada de Colles Internacionals a la capital del país veí.

L’aventura va començar per la majoria divendres, quan a la tarda sortia del Principat el bus amb el gruix de l’expedició. Viatge llarg i cansat, però que al ser de nit es va fer més amè. La resta ho faria en avió el dia abans o al següent.

Ja a París, el mateix dissabte al matí a l’arribada, descansar una mica i desplaçar-se ràpidament cap al Parc de la Villette on ja ens esperaven els companys dels Castellers of London, Xiquets de Copenhaguen i els Castellers de París. Diada llarga que començava amb una mica de retard i que s’allargava prop de 3h i en que les formacions van poder mostrar al públic parisenc un tast de les seves millors construccions. Aquesta diada va comptar amb la presència de l’ambaixadora d’Andorra a París, Cristina Rodríguez.

Acabada la diada, un dinar de germanor en el mateix parc. Dinar que va servir per poder posar en comú les 4 colles la problemàtica que hi ha a l’estar lluny de la zona tradicional castellera i poder decidir quan i on es faria la III Diada de Colles Internacionals (que serà al 2019 a Copenhaguen, deixant el 2018 per a una possible diada a Tarragona com ja vam fer l’any passat).

Per la tarda de dissabte i durant tot el diumenge, moment de visitar la ciutat i poder fer pilarets pels llocs més emblemàtics com ara la Tour Eiffel, Notre Damme, Sacré Coeur,….

Diumenge a la tarda, altre cop agafàvem el bus direcció al Principat, encara cansats, però contents del gran cap de setmana viscut.

Castellerament parlant, la diada començava amb pilars de salutació al públic. Aquests van ser de 4 i per part dels Castellers de París i dels nostres caminant. El pilar dels companys de Copenhaguen va quedar en intent, formació que, malauradament, no va poder portar canalla a la diada.

Ja en rondes de castells, a primera ronda els nostres portaven a plaça un dels castells que millor tenim, el 2 de 6. A segona ens decidíem per un altre castell que tant bons resultats ens ha donat, el 3 de 6 amb pilar. I ja per acabar, a tercera ronda descarregàvem un bonic 3 de 6. Per acomiadar-nos del públic assistent, 4 pilars de 4 simultanis per fer rodar canalla.

Pel que far als nostres companys de plaça, els nostres amfitrions obrien diada amb un bonic 3 de 6, a segona ronda descarregaven un treballat 3 de 6 amb pilar i a tercera un 4 de 6. Ja en ronda de pilars, descarregaven un bonic pilar de 4 aixecat per sota.

Els segons de la diada eren Xiquets de Copenhaguen, els quals obrien plaça amb un treballat 2 de 5 i posteriorment feien 3 intents desmuntats de 3 de 6, castells que es van tancar molt a nivell de terços i que va fer que s’haguessin de desmuntar en les 3 ocasions. S’acomiadaven amb un bonic pilar de 4.

Els tercers de la diada van ser els Castellers of London, els quals van descarregar a primera ronda un 4 de 6, a segona un 3 de 6 i a tercera van descarregar un treballar 4 de 6 amb pilar, castell que prèviament van haver de desmuntar. S’acomiadaven amb un altre bonic pilar de 4 aixecat per sota.

Abans de la ronda de pilars, les quatre formacions vam descarregar un 4 de 6 de germanor. Castell en que cada formació posava una rengla sencera, Paris un dos, Copenhaguen l’altre dos, Londres l’acotxador i nosaltres l’enxaneta.

Agrair a les altres colles l’ajuda a les pinyes i esperem tornar-vos a veure ben aviat.

Dimarts tornem als assajos, així que ens veiem tots al gimnàs per seguir preparant els castells de 7!

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers de París: pd4cam, 3d6, 3d6a, 4d6, pd4ps
– Xiquets de Copehagen: ipd4, 2d5, id3d6, id3d6, id3d6, pd4
– Castellers of London: pd4, 4d6, 3d6, id4d6a, 4d6a, pd4ps
– Castellers d’Andorra: pd4cam, 2d6, 3d6a, 3d6, 4xpd4

 

Fotos: Cristina Jodar, Jordi Manyes, Imma Codina, David Mateo