Aquest cap de setmana els nostres s’han desplaçat fins a Tarragona convidats pels Xiquets de Tarragona per a participar en la Diada de Germanor d’aquesta colla. Juntament amb Xiquets i els nostres, també han actuat els Xiquets de Vila-seca.

El dia ha començat amb un cercavila que ha anat des del local de Xiquets fins a la plaça on s’ha fet l’actuació, la plaça de l’Antic Escorxador. Una plaça que no havia vist mai una diada castellera complerta fins ara i que ha sigut testimoni d’una gran diada, encara que pels nostres no ha anat del tot bé.

Com és habitual en terres tarragonines, les colles han anat per feina i, sense pilars d’entrada, han començat directament les rondes de castells. Els nostres, tercers en ronda, han començat la diada amb un castell solvent, el 2 de 6, que ha conservat molt bé les mides i no ha patit en cap moment. En segona ronda venia el plat fort, el 3 de 7. Ven quadrat, ha pujat bé fins dosos, però degut al moviment d’una de les rengles, s’ha optat per desmuntar. No obstant aquest intent desmuntat, s’ha tornat a intentar just desprès. Ha tornat a pujar bé fins dosos, però quan acotxador ja estava a l’alçada de dosos s’ha decidit tornar a desmuntar, moment en el que s’ha trencat el castell fent llenya. Per sort, cap dels nostres ha patit mal (excepte els nyanyos normals d’una caiguda). A tercera ronda s’ha optat pel 5 de 6, castell que ha pujat bé, però que s’ha hagut de desmuntat per una desquadratura en la torre. Per acabar la diada, i ja en ronda de pilars, s’han fet 2 pilars de 4 simultanis. Així doncs, els nostres han sortit de plaça amb un sol castell descarregat i dos pilars de quatre, una mala diada que es millorarà sense cap dubte en la propera sortida i que ens demostra que cal seguir treballant els castells de 7 pisos.

Pel que fa als amfitrions, Xiquets de Tarragona han descarregat la clàssica de 8 fent a primera ronda el 4 de 8, a segona el 3 de 8 i a tercera el 2 de 7. Ja en ronda de pilars, han descarregat un vano de 5. I pel que fa a l’altra colla amb qui compartíem plaça, els Xiquets de Vila-seca han descarregat a primera ronda el 3 de 6 amb agulla, a segona han fet un intent desmuntat de 3 de 7 segut d’un 4 de 6 i a tercera ronda han tornat a abordar el 3 de 7 que han descarregat sense problemes. En ronda de pilars, els de Vila-seca han descarregat 2 pilars de 4 simultanis.

Desprès de l’actuació, dinar de germanor al local de Xiquets.

Aquesta diada ens demostra que anem pel bon camí però que cal seguir treballant. Així doncs, dimarts tots a assaig per seguir treballant aquest 3 de 7.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Xiquets de Tarragona: 4d8, 3d8, 2d7, v5
– Xiquets de Vila-seca: 3d6a, 3d7(id), 4d6, 3d7, 2pd4
– Castellers d’Andorra: 2d6, 3d7(id), 3d7(i), 5d6(id), 2pd4

 

Fotos: Cristina Jodar