Aquest diumenge, els Castellers d’Andorra hem viatjat fins a Caldes de Montbui per a celebrar la Diada de la colla de la ciutat, els Castellers de Caldes, els quals complien 20 anys com a colla.

En la que ha estat la nostra penúltima diada de la temporada, els nostres han compartit plaça amb els Castellers de Castellar, els Castellers de Terrassa i als amfitrions, els Castellers de Caldes.

La diada ha començat amb un pilar de 4 simultani amb les altres colles. Acabada la ronda inicial de pilars, i ja en primera ronda, els nostres han descarregat el seu millor castell, la torre de 6, l’onzè de l’actual temporada. A segona i tercera ronda, hem optat per castells amb pilar. Així doncs, en segona ronda hem descarregat un bonic 3 de 6 amb agulla (i ja en van tretze!) i a tercera ronda un castell poc usual aquest any, el 4 de 6 amb agulla. Per acabar, i ja en ronda de pilars, dos pilars de 4 simultanis.

Diada plàcida, amb castells descarregats amb solvència, que es veu el gran treball fet a l’assaig al llarg de tot l’any.

Pel que fa als nostres companys de plaça, els Castellers de Caldes han iniciat diada amb 2 pilars de 4 simultanis, seguits en primera ronda d’un bonic 3 de 7 amb agulla. A segona ronda descarregaven un treballat 4 de 7 amb agulla, i a tercera ronda feien 2 intents desmuntats de 4 de 7. En ronda de “millora”, han optat per un 3 de 7 que han descarregat sense problemes. Ja en ronda de pilars, han descarregat un vano de 5. Han repetit així la seva segona millor diada.

Els Castellers de Castellar, han obert plaça amb un pilar de 4. En ronda de castells, han descarregat la torre de 6 en primera ronda, un 3 de 6 amb pilar en segona i un 4 de 6 en tercera. Ja en ronda de pilars, han descarregat un altre pilar de 4.

I pel que fa als Castellers de Terrassa, aquests han obert plaça amb dos pilars de 4 simultanis i, en ronda de castells, han descarregat a primera ronda un 5 de 7, a segona un 7 de 7 i a tercera un 2 de 7, el millor castell de la jornada. Han tancat diada amb 2 pilars de 5 simultanis.

Acabada la diada, ens hem dirigit al local dels Castellers de Caldes on hem pogut tornar assajar el 3 de 6 net i el 3 de 7 fins a dosos sota la xarxa del seu local.

Desprès de les dues proves, dinar de germanor entre les quatre colles.

Propera cita, la nostra Diada. Estem a la recta final, queden dos assajos. Som-hi colla!

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers de Caldes: 2pd4, 3d7a, 4d7a, 4d7(id), 4d7(id), 3d7, V5
– Castellers de Castellar: pd4, 2d6, 3d6a, 4d6, p4
– Castellers de Terrassa: 2pd4, 5d7, 7d7, 2d7, 2pd5
– Castellers d’Andorra: pd4, 2d6, 3d6a, 4d6a, 2pd4

 

Fotos: Nando Llorens / Dolors Aniorte