Aquest passat dissabte vam celebrar la diada Transpirinenca, finalment sense la presencia de les colles de la Catalunya Nord, però sí acompanyats dels Castellers de Paris, als quals els hi agraïm enormement l’esforç realitzat per desplaçar-se fins a casa nostra.

Els dia començava d’hora per als nostres, ja que de bon matí ens reuníem al Parc Central d’Andorra la Vella per a fer uns pilars pel……. bé, ja ho veureu a la Fira d’Andorra la Vella 😉

En acabar, ens dirigíem a l’església d’Anyós, un lloc preciós, on ens esperava l’equip de gravació del museu casteller per a fer-nos algunes preses fent el que més ens agrada, castells. Aquí ens acompanyaren també els Castellers de París, que ja havien arribat al Principat. Vam fer un parell de 3 de 6 i algun pilar de 4. Al finalitzar la gravació, i per sorpresa nostra, ens va sorprendre un entrenador amb la seva àguila de més de 3kg!!

Desprès d’un matí intens, un dinar de germanor amb els amics parisencs per agafar forces per la tarda on, a primera hora d’aquesta ens dirigíem a la plaça del Consell General d’Andorra la Vella per celebrar la diada Transpirinenca. Entre el públic assistent, vam contar amb la presència destacada del Cònsol Major d’Andorra la Vella, na Conxita Marsol, el Cònsol Menor d’Andorra la Vella, en Marc Pons i l’Alcalde de Tarragona, en Josep Fèlix Ballesteros, el qual, com a bon entès de castells que és, va poder explicar la diada als nostres Cònsols, no tant avesats en la matèria.

En aquesta diada, els nostres obrien plaça amb un pilar de 4 per saludar al públic assistent. Seguíem amb un dels castells que més rendiment li hem tret aquesta temporada, la torre de 6. A segona ronda descarregàvem un bonic 4 de 6 i per acabar les rondes de castells, descarregàvem un altre 3 de 6 amb l’agulla, l’onzè de la temporada. Per acabar, i en ronda de pilars, descarregàvem dos pilars de 4 simultanis.

Pel que fa als nostres convidats, els de París obrien plaça també amb un pilar de 4, seguit d’un 3 de 6 que va quedar en carregat al desplomar-se el pom de dalt. A segona ronda van descarregar un 4 de 6 i a tercera quedava en intent un 4 de 6 amb l’agulla. En ronda de millora van descarregar un 2 de 5. I en ronda de pilars, descarregaven un pilar de 4 per sota i un altre pilar de 4 normal (aquest darrer de dol).

Agrair la col·laboració del Palau de Gel d’Andorra, Autocars Nadal, Caldea i Govern d’Andorra per ajudar-nos a que la diada hagi sigut tot un èxit.

Propera cita, la Fira d’Andorra la Vella. Us esperem al nostre estand durant els tres dies de Fira, i a la diada del dissabte.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Castellers d’Andorra: pd4, 2d6, 4d6, 3d6a, 2pd4
– Castellers de París: pd4, 3d6(c), 4d6, i4d6a, 2d5, pd4ps, pd4

 

Fotos: Montse Diviu