Aquest dissabte, i com a acte paral·lel al XXVI Concurs de Castells de Tarragona, s’ha celebrat la Diada de Colles Internacionals en la que, els Castellers d’Andorra, com a colla internacional que som, hem compartit plaça amb altres tres colles europees, Xiquets de Copenhaguen, Castellers de París i Castellers of London. En un lloc tant emblemàtic i casteller com és la Plaça de la Font de Tarragona, hem pogut ensenyar al públic assistent que fora de Catalunya també es fan castells.

Amb 130 camises pròpies a plaça, i amb l’ajuda de colles padrines (Xiquets del Serrallo) i amigues (Xiquets de Tarragona i Castellers d’Esparreguera), hem realitzat una de les jornades més emotives de la curta història de la nostra colla.

La Diada ha estat només de dues rondes, castell de germanor entre les quatre colles i pilars de sortida. En aquest sentit, els nostres han portat a plaça dos castells de la gama alta de 6, la torre de 6 i el 5 de 6. Tant la torre (descarregada 8 cop ja aquesta temporada) com el 5 (aquest només 4 cops) han quedat de postal! Han pujat bé i ràpid, han conservat les mides en tot moment, no han patit en la descarregada i han agradat al públic assistent. Com a tercera ronda s’ha fet un 4 de 6 de germanor entre les quatre colles. En aquest, els nostres han col·laborat posant una de les rengles, un dels dosos, acotxador i enxaneta. Ja per acabar, i en ronda de pilars, s’han intentat dos pilars de 4 per sota simultanis. Uns d’ells s’ha descarregat i l’altre ha quedat en carregat al caure en la descarregada.

Pel que fa als companys de plaça, Els Castellers of London han descarregat uns treballats 3 i 4 de 6 i en ronda de pilars un pilar de 4. Xiquets de Copenhaguen han descarregat a primera ronda un 3 de 5 amb l’agulla i ha segona ronda han aconseguit carregar un 2 de 5. En ronda de pilars, aquests han descarregat un pilar de 4 per sota. I pel que fa a Castellers de París, ha primera ronda han descarregat un 3 de 6 i a segona ronda han fet un 4 de 6 de germanor amb les seves colles padrines, Castellers de Lleida i Castellers del Poble Sec. Ja en ronda de pilars, aquests han descarregat un pilar de 4.

Acabats els castells, els respectius caps de colla han rebut un record commemoratiu de la Diada de mans de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Mentrestant, i aprofitant les 130 camises a plaça, els nostres han realitzat les primeres proves sèries del que serà el proper objectiu de la colla, hem tancat un 3d7 fins quarts amb dosos a l’esquena d’aquests i hem fet un 3d6 net complert per primer cop.

Desprès d’un dinar de germanor a la plaça del Rei, hem pogut gaudir de la segona jornada del Concurs de Castells de Tarragona que es celebrava dissabte per la tarda a la Tàrraco Arena Plaça (TAP). En aquesta, molts dels nostres han entrat a plaça per ajudar a les nostres colles padrines, Xiquets del Serrallo i Marrecs de Salt.

I per acabar un cap de setmana 100% casteller, alguns dels nostres diumenge entraven a plaça amb Xiquets de Tarragona per celebrar la tercera i darrera jornada del Concurs de Castells 2016 en la que participaven les 12 millors colles que han decidit participar en aquest certamen i on s’han vist estructures com ara el 4 de 10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca (guanyadors per 8ena vegada consecutiva d’aquesta bianual), o l’intent de 3 de 9 sense folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, castell que ha quedat a pocs segons de ser carregat (només quedava acotxador i enxaneta) i que hauria donat la victòria als rosats.

Acabat aquest intens i gran cap de setmana, toca seguir treballant, que la temporada no ha acabat i queden alguns objectius per assolir i diades per celebrar.

Propera parada, la Diada Transpirinenca, on tornarem a compartir plaça amb Castellers de Paris, aquest cop a casa nostra.

Resum de la jornada (per ordre a plaça):
– Xiquets de Copenhaguen: 3d5a, 2d5(c), pd4ps
– Castellers de París: 3d6, 4d6(*), pd4
– Castellers of London: 4d6, 3d6, pd4
– Castellers d’Andorra: 2d6, 5d6, pd4ps + pd4ps(c)

 

Fotos: Jaume Coca, Cris Jodar, Alexey Gomez, Aïda Ortiz i Ajuntament de Tarragona