Aquest cap de setmana hem tingut el plaer de poder passar-lo amb una de les colles més en forma del panorama castellers, Minyons de Terrassa, i amb una gran colla de la Catalunya Nord, Pallagos del Conflent.

Les dues colles han passat el cap de setmana amb nosaltres, així que, de la mateixa manera que Pallagos ens va fer sentir com a casa quan vam anar l’any passat, enguany ens ha tocat a nosaltres fer-los sentir així.

El gruix de castellers arribava sobre migdia del dissabte, així que, abans de l’actuació, vam gaudir d’un gran dinar de germanor preparat pels membres de la colla al càmping on han fet nit els nostres convidats.

Ja per la tarda, i amb un cel que amenaçava pluja, ens desplaçàvem fins a la plaça Major d’Ordino, on a les 17h començàvem l’actuació. Acabada l’actuació, i mentre es feia l’hora de sopar, una passejada pel poble, unes cerveses ven merescudes pels gran i jocs per tota la canalla (els hi va agradar molt la cursa d’orientació preparada pel nostre equip de canalla!!). Sopar de germanor a Ordino i festa i ball al càmping a la nit.

El diumenge seguíem amb els actes previstos pel cap de setmana. Esmorzar, agafar el pícnic per dinar, i cap als llacs de Tristaina on, en mig d’un paisatge fabulós, hem fet uns pilars, un dels quals de germanor.

Castellerament parlant, els nostres han firmat la millor actuació del que portem de temporada i hem tornat a fer un castell que només havíem fet en una ocasió la temporada passada, el 3d6ps. Així doncs, els nostres han obert plaça amb el 3d6ps, castell treballat i que li queda recorregut, seguit del 2d6 i el 5d6, castells consolidats i que no han patit en cap moment. En ronda de pilars, hem fet tres p4 i un p4cam fins al Comú d’Ordino, des d’on s’ha pujat l’enxaneta des del balcó.

Pel que fa a les colles convidades, Minyons ha descarregat amb solvència el 2d8f, el millor castell vist fins ara al Principat, un 3d8 i un 4d8. En ronda de pilars, han fet un vano de 5. I els de la Catalunya Nord, Pallagos del Conflent ha descarregat el seu primer 4d7 de la temporada en primera ronda, seguit d’un 3d6a i un 5d6. En ronda de pilar han descarregat dos p4 i un tercer ha quedat només en carregat.

Resum per ordre a plaça:
Minyons de Terrassa: 2de8f, 3de8, 4de8, vanos de 5
Pallagos del Conflent: 4de7, 3de6a, 5de6, 2xPde4, Pde4(c)
Castellers d’Andorra: 3de6ps, 2de6, 5de6, 3xPde4, Pde4cam

 

Fotos i vídeos: Monica Teruel, Cristina Jodar, Lluis Armengol

https://youtu.be/GFauoCiIBaI https://youtu.be/ScI09Xmib5c